27 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...



Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yoğun çabaları sonucunda çözüldü. Bu noktada Çamlık Mahallesi’nde tapu teslim töreni yapıldı. 

Programa, 6. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Tuba Köksal ve Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Kahramanmaraş ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

PEŞİN ALINIRSA 10.5 YILA VARAN TAKSİT İMKANI 

Kahramanmaraş Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Çamlık Mahalle Muhtarı Abdullah Ay, tapu teslim töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, çabaları için Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti ve "Mahallemizde uzun senelerdir imardan kaynaklı bir tapu sorunu vardı. Bakanlığımız tarafından imar çalışmaları bitirildi. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’ün çok büyük emeği bulunuyor" diyerek çok heyecanlı olduklarını, tapularına kavuşacaklarını söyledi.

Kahramanmaraş ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Teslim edilen tapuların hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de Çamlık Mahallesi için özel bir gün olduğuna dikkat çekerek, "Mahallemizin 40 senelik tapu sorununu çözüme kavuşturduk. 360 dönümlük alanda 230 parselde tapuları hak sahiplerine teslimini gerçekleştiriyoruz. Fiyatlandırma konusunda da mevzuatın bize verdiği en uygun rakamı belirledik. Fiili olarak buradaki maliyetin yaklaşık 3’te 1’i kadar bir maliyetle hemşehrilerimize teslim ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Hayrettin Güngör, peşin alınması halinde de 10.5 seneye ulaşan taksit yapılabildiğinin de altını çizdi ve "İnşallah bundan sonraki süreçte de mahallemizin tüm ihtiyaçlarını peyderpey gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu. 

Kahramanmaraş ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

KRONİK HALE GELEN SORUNA NEŞTER VURULDU 

Prof. Dr. Vahit Kirişci de konuya ilişkin açıklamasında Çamlık Mahallesi’nin kronikleşen tapu sorununa neşter vurulduğuna dikkat çekti. 

Vahit Kirişci, açıklamasında "Hayrettin Güngör Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kentin bu tür sorunlarıyla çok yakından ilgilendiğini biliyorum. Artık kronikleşmiş adeta çözülemez denilen bir aşamadaki tapu sorunun bugün çözüme kavuştuğuna hep beraber şahitlik ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Konuşmalardan sonra hak sahiplerine tapuları verildi. 

Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar?

Kuzu ciğerin fiyatı eti solladı, kilosu 420 TL'ye satılıyor!

Karadeniz Ereğli'de imar nazım planı ciddiye alınmadı! Sel ve fırtına afetinin sebebi ne? 


Geri Dön