27 / 04 / 2024

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Genç iş gücünü çekmek isteyen bir belediye başkanı sadece 1.500 kişiye 320 liraya arsa satacak. Satın alınan arsalara ev yapımında ciddi vergi indirimleri de yapılacak.



Kanada'nın Ontario bölgesindeki Cochrane şehrinin belediye başkanı Peter Politis, genç nüfusu bölgeye çekmek amacıyla yaratıcı bir yöntem için düğmeye bastı.

Belediye başkanı Peter Politis genç iş gücünü bölgeye çekmek amacıyla su ve elektriğin bulunduğu arsaları 10 Kanada dolarına (yaklaşık 320 Türk Lirası) satışa çıkarmaya karar verdi. Bölgenin doğal güzelliklerini ön plana çıkarmak isteyen Peter Politis, satın alınan arsalara konut yapımında ciddi vergi indirimleri ve ayrıcalıkların olacağını da duyurdu.

Bölgede benzer arsa fiyatlarının yaklaşık olarak 40 bin dolar olduğu kaydedilirken,  belediyenin arsa satışını yaklaşık olarak 1.500 kişi ile sınırlı tutacağı belirtildi. 

Toronto'nun kuzeyinde kalmış olan ve dondurucu soğukların yaşandığı söz konusu bölgenin sloganının, "Harikulade Beklenmedik" olduğunu dile getiren Belediye başkanı Peter Politis, Avrupa ve hatta Jamaika'dan da talep geldiğini dile getirdi.

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Belediye başkanı Peter Politis yaptığı açıklamada "Biz Kuzey Kutbu değiliz. Burada elektrik ve su var" ifadelerini kullandı.

Sözcü'nün aktardığı habere göre bölge sakinleri bu plan ile ilgili farklı yorumlar yapıyor. Bir anda kasabanın büyümesinin kaldırılmasının zor olduğunu ve yeterli okul ve doktor olmadığını dile getirirken, Belediye başkanı Peter Politis "Endişelenmeyin amacımız Cochrane'i Toronto ya da New York'a çevirmek değil" diye konuştu.

MİLLİ EMLAK'TAN İKİ ŞEHİRDE ARSA FIRSATI

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir ve Afyonkarahisar'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Muhammen bedelleri 1 milyon 900 bin Türk Lirası ile 230 bin Türk Lirası olarak belirlenen söz konusu arsalar KDV'den muaf olarak satışa çıkıyor.

Balıkesir Gönen Gündoğdu Mahallesi'nde yer alan arsanın muhammen bedeli 1 milyon 900 bin Türk Lirası olarak açıklanırken, Afyonkarahisar Çay Kadıköy Köyü'nde yer alan arsanın ise muhammen bedeli 230 bin Türk Lirası olarak açıklandı.  İhaleler 4 Nisan ve 16 Nisan'da yapılacak.

Deprem bölgesindeki 11 il için kura heyecanı başladı! 30 bin 697 konut sahibini buluyor!

Dolar tarihi rekora yakın seyrediyor! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 19 Mart 2024 döviz kurları

Benzin ve motorine zam geliyor! Tarih belli oldu! O güne kadar herkes arabasını doldursun!


Geri Dön