07 / 05 / 2024

Belediyeden İzmir'in göbeğinde satılık gayrimenkul!

Belediyeden İzmir'in göbeğinde satılık gayrimenkul!

İzmir İli Narlıdere Belediye Başkanlığı, İzmir Narlıdere'de yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 28 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.



TAŞINMAZ SATILACAKTIR
İzmir İli Narlıdere Belediye Başkanlığından:

1. İhalenin Konusu:
Narlıdere Belediyesi sınırları dahilinde Mülkiyeti Narlıdere Belediyesine ait olan Narlıdere tapunun 6533 ada 6 parsel A-Blok üzerinde bulunan 1. Kat 2 Nolu bağımsız bölümün 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca kapalı açık usulü açık artırma suretiyle ihale edilecektir.
2. Muhammen Bedel:
6533 Ada 6 parsel A-Blok üzerindeki 1. Kat 2 Nolu Bağımsız Bölümün muhammen bedelleri, 4.000.000,00 TL. olup, geçici teminat muhammen bedelin % 3’ü olan 120.000,00 TL.’dir.
3. İhale Tarihi, Saati ve Yeri:
İhale 28.06.2022 Salı günü Saat 14:30’da Narlıdere Belediyesi Encümen Salonunda yapılacaktır. (Narlıdere Belediyesi Huzur Mahallesi Mithatpaşa Caddesi No: 447/C girişten 6. Kat Encümen Salonu)
4. İhalenin Şekli ve Şartname Bedeli:
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi uyarınca “Açık Teklif Usulü Açık Artırma suretiyle” yapılacak ihale için Şartname bedeli 350,00 (üçyüzelli TL) olup, ücretsiz incelenebilinir. Dosya, Narlıdere Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden (3.Kat) temin edilebilir.
5. İdare, ihale gününe kadar, ilan edilen taşınmazın ihalesinden vazgeçme hak ve yetkisine sahiptir.
6. İhaleye Katılacaklardan İstenilecek Belgeler: İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belgenin aslı veya noter tasdikli sureti olmak kaydıyla; “Bağımsız Bölümün satışı KDV.’den MUAF olup, diğer vergi, resim, harç ve tapu
masrafları alıcıya aittir.
a) Kanuni ikametgâhın olması.
b) Türkiye’de tebligat için adres göstermesi.
- Gerçek kişi olması halinde nüfus cüzdan sureti.
- Tüzel kişi olması halinde Tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.
- Ortak girişim olması halinde Ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) deki esaslara göre temin edecekleri belge.

Belediyeden İzmir in göbeğinde satılık gayrimenkul!

c) Geçici teminatını vermesi.
- Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri
- Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge.
d) İstekliler adına vekâleten iştirak ediyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirkülerini vermesi.
7. Geçici ve Kesin teminat olarak şunlar alınır:
a) Tedavüldeki Türk Parası
b) Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları
c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır).
8. Teminatların teslim yeri: Bankalarca ve Özel Finans kurumlarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne yatırılması ve makbuzun diğer belgelerle birlikte sunulması zorunludur. Teminat olarak Banka Teminat Mektubu verecekler ise, bu teminat mektubunu istenilen diğer evraklarla birlikte ibraz edeceklerdir. Verilmiş olan teminatlar, teminat olarak kabul edilen diğer değerlerle değiştirilebilir.
9. Tekliflerin Verilmesi: Teklifler ihale günü saat 12:00’ye kadar, ihaleyi yapacak olan komisyon başkanlığına teslim edilecektir. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu taktirde dış zarfa komisyon başkanlığının adresi ile hangi taşınmaza ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin, ilanda belirtilen ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulamayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

Kocasinan Belediyesi Konya'da 3 adet gayrimenkul satıyor! İhalesi 28 Haziran'da!

Bakanlıktan 3 büyükşehirde satılık hazine arazisi fırsatı! Yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksit imkanıyla!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi 2 arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat! 


Geri Dön