02 / 05 / 2024

Belediyeler işçilerine kadro veriyor mu? İşçiler için kadro işçilerinde son durum ne?

Belediyeler işçilerine kadro veriyor mu? İşçiler için kadro işçilerinde son durum ne?

Devlet yeni dönemde kamu işçileri için reform niteliğinde kararlar alacak. Kamu kadroları iş ve kıdem alanında sorunların yaşanmış olduğu taşeron işçilik sona erecek. İşte tüm detaylar…



Geçici işçilere yönelik kadro düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu duyurunun ardından işçilere kadro verilmesi detayı merak konularından oldu. Belediye şirket işçilerine kadro verecek mi. İşte son dakika kadro gelişmeleri.

Geçtiğimiz dönemlerde taşerondan kadroya alınan 900.000 işçinin ardından şimdi de 100.000’i aşkın taşeron işçisi kadroya alınacak. Bu yeni dönemde devletin esas işlerini kamu işçileri eliyle yapan taşeron işçiler geçici işler üzerinde çalıştırılabilecek.

 Belediyeler işçilerine kadro veriyor mu? İşçiler için kadro işçilerinde son durum ne?

Çalışma hayatında yeni reform

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışma hayatındaki yasal mevzuatta köklü bir reform için düğmeye bastı. Bu raporlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Toplu sözleşme, toplu sözleşme kanunu, iş kanunu ve sendika kanunu gibi tüm çalışma hayatının yasal mevzuatlar üzerinde köklü bir reformu ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Konuyla ilgili hazırlıkların yapıldığını ve bir akademik kurulu kurulduğunu sözlerine ekledi. Çalışmaların önümüzdeki dönemlerde hayata geçireceği açıklandı.

Bakan Bilgin taşeron sorununun KİT’te de çözüleceğini belirtti. KİT’te toplamda 80.000 yakın taşeron işçinin olduğunu günümüzde bu sayının 100.000 civarında olduğunu belirtti. Bazı kurumların yeniden taşeron işçilere müracaat sonucunda bu sayıların arttığını bu sorunun da çözüleceğinin sözünü verdi.


Geri Dön