29 / 04 / 2024

Belediyeler çalışanlarına kadro verecek mi? Belediye işçilerinde son durum ne?

Belediyeler çalışanlarına kadro verecek mi? Belediye işçilerinde son durum ne?

Hükümet, personel rejiminde köklü değişiklikler yaparak yeni bir döneme giriyor. Bu dönemde kamu işçileri için reform niteliğinde adımlar atılacak ve kadro, iş ve kıdem konularında yaşanan sorunlar çözülecek. Taşeron işçiliği dönemi sona ererek geçici işçilere kadro düzenlemesi yapıldı ve detaylar R



Belediye şirketlerinde çalışan işçiler de kadro konusunda merak içinde bekliyorlar. Peki, belediyeler çalışanlarına kadro verecek mi? İşte merak edilen detaylar...

İş hayatında köklü değişimler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu kurum ve kuruluşlarında 900 bin taşeron işçinin ardından 100 bin taşeron işçisinin daha kadroya alınacağını açıkladı. Bu adımla birlikte devletin esas işleri artık kamu işçileri tarafından yapılacak ve taşeron işçileri geçici işlerde çalıştırılabilecek.

Bakan Bilgin, çalışma hayatında köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında bir reform yapılacağını belirtti. Bu konuda hazırlıkların tamamlandığını ve önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini söyledi.

KİT'lerdeki taşeron sorununa da değinen Bakan Bilgin, 80 bin civarındaki taşeron işçisinin sayısının artarak 100 bine çıktığını ifade etti. Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine başvurmasının bu artışta etkili olduğunu söyleyen Bilgin, bu sorunu da çözeceklerini ve çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını belirtti. Geçici işçiler dosyasının kapatıldığını ve bu konunun da çözüleceğinin altını çizdi.

Bakan Bilgin, devlette esas işlerin kamu işçileri tarafından yapılması gerektiğini vurgulayarak, taşeron işçilerinin sadece münferit alanlarda ve geçici işlerde kullanılması gerektiğini söyledi. Demiryolu işlerinin bakımı, onarımı ve yenilenmesinin kalıcı bir iş olduğuna dikkat çeken Bilgin, taşeron kullanımının bu işlerde uygun olmadığını belirtti.


Geri Dön