14 / 05 / 2024

Belediyeler çalışanlarına kadro verecek mi? Belediye işçilerinde son durum ne?

Belediyeler çalışanlarına kadro verecek mi? Belediye işçilerinde son durum ne?

Hükümet, personel rejiminde köklü değişiklikler yaparak yeni bir döneme giriyor. Bu dönemde kamu işçileri için reform niteliğinde adımlar atılacak ve kadro, iş ve kıdem konularında yaşanan sorunlar çözülecek. Taşeron işçiliği dönemi sona ererek geçici işçilere kadro düzenlemesi yapıldı ve detaylar R



Belediyeler çalışanlarına kadro verecek mi? Belediye işçilerinde son durum ne?

Toplu sözleşme çalışanları mutlu edecek görüşmeleri kapsıyor

Bakan Bilgin, yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde çalışanları memnun edecek bir sözleşmeye imza atacaklarını açıkladı. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri halen devam ediyor ve seçimlerden önce, 14 Mayıs'ta, kamu işçileriyle sözleşmenin imzalanması hedefleniyor.

Kamu işçilerinin en önemli talepleri arasında taban ücret artışı, refah payı eklenmesi ve taşeron işçilerin kadroya alınması yer alıyor. Ayrıca, geçici işçilerin çalışma süresi 12 aya çıkarılarak kıdem hakkı verilmesi ve taşerondan kadroya geçenler için zorunlu emekliliğin sona erdirilmesi gibi düzenlemeler de hayata geçirilecek.

Kamudaki farklı istihdam çeşitleri nedeniyle yaşanan sorunlar da tek tek çözülmeye devam ediyor. Özellikle taşeron işçilik ve geçici işçilikteki sorunlar çözüme kavuşturuluyor. Geçici işçilik, adı üzerinde kısa süreli bir istihdam olduğundan kamuda bir yılda 10 ay çalıştırılıp 2 ay boşta kalan yaklaşık 60 bin çalışan bulunuyor. Bu geçici işçilerin yaklaşık 31 bini Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışıyor. Ancak yeni düzenleme ile bu kapsamdaki çalışanlar 12 ay boyunca kadrolu olarak çalışabilecekler.

Belediye işçilerine kadro müjdesi! Bakan Bilgin son dakika açıklamasıyla duyurdu!

Tarım Bakanlığına ilkokul mezunu personel alacak! Alımlar İŞKUR üzerinden! Başvurular bitmek üzere! Elinizi çabuk tutun!

Pamukkale Üniversitesi 405 personel alımı yapacak! İşte şartlar ve kadro detayları!


Geri Dön