25 / 08 / 2024

Belediyelerden iki şehirde satılık 5 arsa!

Belediyelerden iki şehirde satılık 5 arsa!

Konya ve Erzincan’da yer alan 5 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihaleleri 3 Eylül, 10 Eylül ve 17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.



Konya ve Erzincan’da yer alan 5 adet arsa satışa çıkarıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan ve Konya Karatay Fevziçakmak Mahallesi’nde yer alan arsa 14 bin 42 metrekare alana sahip.

Küçük sanayi alanı imarlı arsanın muhammen bedeli 125 milyon TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli ise 3 milyon 750 bin TL olarak açıklandı.

Ödemelerin peşin olarak yapılacağı söz konusu arsanın satışı halesi 3 Eylül 2024 tarihinde saat 15.10’da gerçekleştirilecek.

Erzincan Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsaların muhammen bedelleri ise 10 milyon 214 bin 620 TL ile 25 milyon 357 bin 780 TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri ise 306 bin 440 TL ile 760 bin 735 TL arasında değişiyor.

Geçit, Fatih ve Taksim mahallelerinde yer alan arsaların yüz ölçümleri 1.184 metrekareden başlıyor, 3 bin 622 metrekareye kadar yükseliyor. 

Erzincan Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arsaların satış ihaleleri 10 Eylül 2024 tarihinde saat 10.35, 10.40 ve 10.45 ile 17 Eylül 2024 tarihinde saat 11.40’ta yapılacak. 

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMARLI ARSA SATIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli 125 milyon TL olarak açıklandı. Söz konusu arsa küçük sanayi alanı imarlı. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

1- Mülkiyeti Belediyemize ait, yukarıda tapu kaydı belirtilen gayrimenkul, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35 (a) maddesi ve İhale Şartnamesi dâhilinde kapalı teklif (artırma) ihale usulü ile satılacaktır.
2- İhale, 03.09.2024 Salı günü Belediye Encümeni tarafından Konevi Mh. Millet Cd. A Blok No:14 Meram/KONYA adresindeki Büyükşehir Belediyesi Konevi toplantı salonunda yapılacaktır.
3-İhaleyi yapıp-yapmamakta ve uygun bedeli tespitte Belediye Encümeni tamamen serbesttir. 4-Gayrimenkulün muhammen bedeli, geçici teminatı, ödeme şekli ve ihale saati yukarıda belirtilmiştir. 5-İsteklilerin, 03.09.2024 Salı günü en geç saat 11.00’e kadar teklif zarflarını Konevi Mh. Millet Cd. No:14/5 Meram/KONYA adresinde bulunan
Belediyemiz Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına bağlı Kararlar Şube Müdürlüğüne vermeleri şarttır. Belirtilen saatten sonra gelen teklifler ve posta ile başvurulması halinde postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.
6-2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 40. maddesine göre, geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılır. Ancak Komisyon, uygun gördüğü her aşamada oturumda hazır bulunan isteklilerden yazılı son tekliflerini alarak ihaleyi sonuçlandırabilir. Bu husus, ihale komisyonunca ikinci bir tutanakla tespit edilir.
7-İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için istenen belgeler:


7.1. Dilekçe, 7.2. Tebligat için adres beyanı, 7.3. Gerçek kişi olması halinde: 7.3.1. Nüfus Cüzdan Fotokopisi veya Sürücü Belgesi Fotokopisi (TC Kimlik Numaralı), 7.3.2. İmza beyannamesi, 7.4. Tüzel kişi olması halinde: 7.4.1. İlgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirtilen son durumu gösterir Ticaret
Sicili Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler, 7.4.2. Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ihaleye ilişkin ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge, 7.4.3. Tüzel kişiliğin imza sirküleri, 7.5. İhaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerin Konya Büyükşehir Belediyesine herhangi bir borcu bulunmadığına dair belge, (Konevi Mh.
Millet Cd. No:14/8 Kat:1/104 Meram/KONYA adresinde bulunan Tahsilat Şefliği Bürosundan alınacaktır.) 7.6. Usulüne uygun teklif mektubunu içeren iç zarf, 7.7. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, istekli adına ihaleye katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin Noter tasdikli vekâletnamesi ile Noter
tasdikli imza beyannamesi, 7.8. Ortak girişim olması halinde ortak girişim beyannamesi, 7.9. Geçici teminat olarak belirtilen bedeli Belediyemiz veznesine ya da Vakıflar Bankasındaki TR27 0001 5001 5800 7309 7530 04 Nolu İban
hesabımıza yatırarak aldıkları makbuz veya 2886 sayılı DİK’in 26. maddesinde belirtilen teminat yerine geçen belgelerden herhangi birisi. (Teminat mektubu verilmesi halinde geçici teminat mektubunun süresiz ve limit içi olması, 2886 sayılı DİK’e göre düzenlenmiş olması gerekmektedir.)
8- Şartnameleri mesai saatleri içerisinde aşağıda iletişim bilgileri belirtilen Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelir Şube Müdürlüğü Gelir Şefliğinde bedelsiz olarak görülebilir.
a- Adres : Konevi Mh. Millet Cd. No:14/8 Kat:1/105 Meram/KONYA b- Telefon : 444 55 42 Dahili : 4930-4931-4956 İlan olunur.


Belediyelerden iki şehirde satılık 5 arsa!


ERZİNCAN BELEDİYESİ’NDEN SATILIK 4 ARSA

Erzincan Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan  ve Geçit, Fatih ile Taksim mahallelerinde yer alan arsaların muhammen bedelleri ise 10 milyon 214 bin 620 TL ile 25 milyon 357 bin 780 TL arasında değişiyor. 

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR 
Erzincan Belediye Başkanlığından:

Madde 1- Mülkiyeti Belediyemize ait, aşağıda tapu ve diğer bilgileri mevcut olan taşınmazlar (arsa) 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35 (a) maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile ihale edilerek satılacaktır.
Madde 2- İhale aşağıda belirtilen tarih ve saatlerde Erzincan Belediyesi Encümen Toplantı salonunda İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır.
Madde 3- TAHMİN EDİLEN BEDEL, GEÇİCİ TEMİNAT MİKTARI, İHALE TARİHİ VE SAATİ



Madde 4- İHALEYE İŞTİRAK EDECEKLERDE ARANILAN ŞARTLAR VE BELGELER
4.1- Kimlik Belgesi Fotokopisi.
4.2- İkametgâh veya İstekliye yapılacak her türlü yazışma ve tebligatlara esas olmak üzere adres beyanı.
4.3- İmza Beyannamesi, Tüzel kişilik olması halinde Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza sirküsü.
4.4- Şartname alındı makbuzu.
4.5- İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi. (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.
4.6- Geçici teminat olarak belirtilen bedeli banka hesabına yatırarak aldıkları makbuz veya 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 26. maddesinde belirtilen teminat yerine geçen belgelerden herhangi birisi,
4.7- 2886 sayılı yasaya göre cezalı ve yasaklı olmadığına dair belge,
4.8- Derneklerin ihaleye girmek istemesi halinde Yönetim Kurulu Kararı ve ihaleye girecek kişiye yetki verildiğine dair karar.
4.9- Şirketler kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.
4.10- Ortak girişim olması halinde noter onaylı ortak girişim beyannamesi.
4.11- Belediyeye borcu olmadığına dair belge
Madde 5- Teklifler ihale saatinden yarım saat öncesine kadar kapalı bir zarf içerisinde sıra
numaralı alındılar karşılığında İhale komisyon başkanlığına (encümen) verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz. Saat ayarında TRT idaresinin saat ayarı esastır.
Madde 6- Satılacak arsaların ödemesi; İhale bedeli peşin olarak yatırılacaktır. Satışı yapılacak arsa, 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu 17.maddesinin 4.bendinin (p) fıkrası uyarınca K.D.V istisnası olduğundan dolayı K.D.V alınmayacaktır.
Madde 7- İhalenin yapılmasından doğacak türlü vergi, resim,tapu, harç, ücret ve bunun gibi masraflar tamamen ihaleyi alana aittir.
Madde 8- İhale ile ilgili şartname İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Gelir Tahakkuk Servisinde bedelsiz olarak görülebilecektir. İhaleye iştirak edilmesi halinde Şartname 250.00 TL. (İkiYüzEllilira) bedel karşılığında temin edilebilir. İhaleye katılacaklar, ayrıntılı bilgi için Erzincan Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden veya 444 9 024 (dahili 1122-1136) nolu telefondan ulaşabilirler
Madde 9- Belediye Encümeni ihale komisyonu olması sıfatı ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 29. maddesine istinaden gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta, uygun bedeli ve süreyi tespit etmekte serbesttir.
Madde 10- İşbu ihale ilanı bilgi mahiyetinde olup, satış şartnamesi hükümleri geçerlidir.

Bilgi İçin :
Erzincan Belediye Başkanlığı İşletme Müdürlüğü
Bahçelievler Mah.- ERZİNCAN
 

 

Tapu mirasında yeni düzenleme! Ailesinden miras kalanlar aman dikkat!

İslam Memiş'ten 'flaş dolar' uyarısı geldi!

Emekliler dikkat! Bankaların promosyon yarışı hız kazandı, banka banka güncel kampanyalar...


Geri Dön