16 / 06 / 2024

Belediyelerden yardımlar devam ediyor! İhtiyacı olanlar hemen başvuru yapsın!

Belediyelerden yardımlar devam ediyor! İhtiyacı olanlar hemen başvuru yapsın!

Artan ekonomik kriz giderek gündelik yaşamı zorlar hale geldi. Bu yüzden pek çok aile geçinmekte zorlanıyor. Vatandaşların biraz da olsa rahat nefes alabilmesi için devlet gerekli çalışmalar sürdürüyor.



Belediyelerden yardımlar devam ediyor! İhtiyacı olanlar hemen başvuru yapsın!

Belediyelerden kira desteği almak için istenen şartlar nelerdir?

Kira ödemelerinde zorlanan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan kira desteği ile rahat bir nefes alabilirler. Ancak kira desteğinden faydalanmak için bazı şartlar bulunuyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destekten faydalanabilmesi için şu şartları yerine getiriyor olması lazım:

Sigortalı olmayan, emekli, yaşlılık, dul veya yetim maaşı almayan, belirlenen mal sahipliği sınırlarını aşmamış, fakirlik belgesi sahibi olan ve belirlenen gelir sınırlarını aşmayan vatandaşlar, bağlı oldukları belediyelerden kira desteği alabilirler. Kira desteği tutarları 700 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir.

Başvuru öncesinde vatandaşların, kira desteği veren belediyeleri net bir şekilde öğrenmeleri önemlidir. Bu sayede gereksiz zaman kaybı ve beklenti içinde olunmaması sağlanabilir. Tüm şartları taşıyan vatandaşların başvuruları, bağlı oldukları belediyeler tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır. Destek alımı pozitif sonuçlanan vatandaşlar destek yardımlarını hemen almaya başlayabilir.

Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Kira fiyatlarının belirlenmesinde devrim niteliğinde karar! Uymayana en ağır yaptırımlar geliyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön