28 / 04 / 2024

Belediyelerin imar yetkileri bakanlığa verilebilir!

Belediyelerin imar yetkileri bakanlığa verilebilir!

Hükümetin hem kabinenin yapısının hem de bakanlıkların işleyişinin değişeceği iddia ediliyor. Buna göre; belediyelerin imar yetkilerinin bir kısmının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verileceği konuşuluyor.



Hükümetin daha etkin çalışmasına ilişkin tartışmalar, seçim sonuçlarının ardından somut adımlarla sona erecek. Hem kabinenin yapısı hem de bakanlıkların işleyiş biçimi için ‘yeniden yapılanma’ya gidilmesi bekleniyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre; AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle oluşan değişimler değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman özellikle birleştirilen bakanlıklarla, farklı bakanlıklara bağlanan kurumların çalışma şekilleriyle ilgili eleştirilerim yapıldığını tahmin ediliyor. Bu kurumların daha verimli hale getirilmesi için yapılandırılma yapılacağı iddia edildi. Bunun klasik bir kabine değişikliğinden çok, yeniden yapılandırmayla zorunlu hale gelecek görev değişiklikleri şeklinde yapılacak.

BAKAN SAYISI ARTABİLİR

En çok Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni yapıları konuşuluyor. Bakanlıkların  yeniden bölünmesi,  iş yükünün daha dengeli olarak dağıtılması gündemde. Bu operasyonun yapılmasıyla bakan sayısının 16’dan 19’a çıkması düşünülüyor.

İMAR YETKİLERİ

Farklı bakanlıklara bağlanan bazı kurumların yerlerinin değiştirilmesi de gündemde yer alan maddeler arasında. Özellikle piyasa denetimini üstlenen bazı bakanlıkların bu görevlerini İçişleri Bakanlığı’na devredeceği, belediyelerin imar yetkilerinin bir kısmının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verileceği iddia ediliyor. 


Geri Dön