27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar bakanlığa mı hazırlanıyor

Erdoğan Bayraktar bakanlığa mı hazırlanıyor

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'Erdoğan Bayraktar bakanlığa mı hazırlanıyor' başlıklı yazıyı kaleme aldı...



Sektör son günlerde bir... dedikodu demeyelim de, bir iddiayla çalkalanıyor. Derler ki, 8 yıldır Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nı yürüten Erdoğan Bayraktar, 2011 seçimlerinde önce milletvekili ve sonra Bayındırlık ve İskan Bakanı olacak. şžimdiye kadar yaklaşık 500 bin konutun yapımı ve projelendirilmesini tamamlayan Bayraktar'ı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bakan yapmayı planlıyormuş. Bu oluşumdaki amaç ise, TOKİ'nin Başbakanlık'tan alınıp, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlanması imiş. Erdoğan Bayraktar bir yandan bakanlığı idare edecek, bir yandan da  TOKİ  ve Emlak Konut'a göz kulak olacak. Önce milletvekili ve daha sonra yeni oluşturulacak kabinede bakan olduktan sonra, başta İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  olmak üzere büyük kentlerde büyük bütçeli dönüşüm yapacağı konuşuluyor kulislerde. Bayraktar'ın bakan olmasıyla boşalacak koltuğa oturacak kişiye ise bizzat TOKİ Başkam karar verecek.

Topbaş'tan TOKİ'ye imar davası

Hatırlarsınız, Erdoğan Bayraktar'ın, 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması düşünülmüş, ancak parti içinde son dakikada alman bir kararla Kadir Topbaş aday olmuştu. Yine güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgiye göre, adaylık süresinde Kadir Topbaş ile Erdoğan Bayraktar arasında soğuk rüzgarlar esmiş. Kadir Topbaş, söylentiye göre, TOKİ'nin yaptığı imar planlarına dava açmış. Devreye Başbakan Erdoğan'ın girmesiyle, belediyenin davayı geri çektiği söyleniyor. Tabii bunlar 'yen içinde' kaldığı için dedikodu mu, gerçek mi, bilmek mümkün değü. Haaa, bu arada Erdoğan Bayraktar'ın hangi şehirden milletvekili adayı olacağı da şimdiden merak konusu. 3 ilden söz ediliyor: İstanbul, Ankara ve Bayraktar'ın memleketi Trabzon. Ancak, Ak Parti Trabzon İl Teşkilatı'nın 'Erdoğan Bey Trabzon'dan aday olmasın' dediği de konuşuluyor. Yo yo, hemşerilerini istemediklerinden değil, tam tersi: TBMM'de Trabzon kökenli milletvekili sayısının artması için. Bu noktada da, gayet tabii, son noktayı Erdoğan koyacak. Recep Tayyip Erdoğan!
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön