Konut

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Genel seçimlerin ardından iktidarın uygulamaya koyduğu ekonomik politikalar sonucunda ortaya çıkan finansman krizi, yerel yönetimlerde de büyük sorun haline geldi.  Bazı büyükşehir belediyelerinin de arasında yer aldığı çok sayıda belediye yönetimleri, yaşadıkları finans krizini gayrimenkul satışı yaparak çözmeye çalışıyor. Bu kapsamda belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. 

83 BELEDİYE TAŞINMAZ SATIŞI İLANI VERDİ!

Belediyeler, Resmi Gazete’ye verdikleri ilanlarla sahip oldukları gayrimenkulleri açık artırmaya çıkarmaya başladı.

T24’ün Resmi Gazete’de her gün yayımlanan “artırma, eksiltme ve ihale ilanları” bölümünden derlediği verielre göre, son bir ayda, 10’u büyükşehir belediyesi olmak üzere, toplam 83 belediye taşınmazı satışa çıkardı.

Resmi Gazete verilerine göre; belediyelerin satışa çıkardığı taşınmazlar arasında en çok arsa ve konut yer aldı.

Belediyeler; ülke genelinde toplamda 260 arsa, 89 konut, 47 konut alanı, 34 parsel, 27 mesken, 25 ticaret alanı, 23 sanayi alanı, 19 zeytinlik ve tarlayı, 17 tarla, 16 dükkan, 12 bağımsız bölüm, 9 iş yeri, 6 mağaza, 5 pansiyon, 3 konut dışı kentsel çalışma alanı, 2 ticaret binası, 2 fırın,  2 küçük sanayi alanı, 2 asma katlı mağaza, 2 küçük sanayi tesisleri alanı, 2 merkezi iş alanı ve bir bina, sağlık ve sosyal tesis alanı, ticari depo, toplu iş yeri, kargir ev, bahçe, akaryakıt ve servis istasyonu satışa çıkardı. 

İLK SIRADA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAR!

T24'te yer alan habere göre; Gayrimenkul satışında  Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk sırayı aldı.  Belediye, toplamda 1 milyar 872 milyon 61 bin 810 liralık değer tespiti yapılan 52 arsa, 16 konut, 7 konut alanı, 29 sanayi alanı, 9 mesken ve 6 dükkan ile mağaza için ihaleye çıktı.

Verilere göre, ikinci sırayı  toplamda 616 milyon liralık gayrimenkul satışı için ilana çıkan Kütahya Belediyesi aldı. Kütahya Belediyesi’nin ilanlarına göre, hepsinden birer tane olmak üzere arsa, ticaret alanı, toplu iş yeri, küçük sanayi tesisleri alanı, konut ve ticaret alanı satış listesine konuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise toplam değeri 486 milyon 785 bin lira olarak belirlenen 8 arsa ve 2 ham toprak arazi ile üçüncü sırada yer alırken, dördüncü sırada yer alan  Aksaray Belediyesi, yaklaşık 464 milyon lira değerindeki bir iş yeri, 4 mağaza ve 9 arsa için ihaleye çıktı.

Listenin beşinci sırasında ise yine Konya Büyükşehir Belediyesi yer aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, 475 milyon 190 bin lira değerinde sadece bir arsa için ihaleye çıkması dikkati çekti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2 ticaret, konut, sosyal tesis alanı, dükkan ve ticari depoyu 160 milyon 667 bin lira karşılığında açık artırmayla satışa çıkardı.

İstanbul'daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

Ankara'daki 19 arsa, 2 iş yeri ve 1 konut satılıyor! Belediyeden Ağustos fırsatı!