30 / 04 / 2024

Beliğ Azbazdar: Gökdelen yapma projemiz yok

Beliğ Azbazdar: Gökdelen yapma projemiz yok

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, "Gökdelen yapma projemiz yoktur" diye konuştu



Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, birliğe ait Aydın Tekstil arazisi konusunda Aydın Belediyesi ile yaşanan soruna ilişkin, "Sit kapsamında olmayan 60 bin metrekare arazinin imara açılmasını istedik. Belediye Başkanının (Özlem Çerçioğlu) belirttiği gibi gökdelen yapma projemiz yoktur. Ancak Çerçioğlu dosyayı bile incelemeden araziyi belediyeye bağışlamamızı istedi" açıklamasında bulunarak, arazileri kimseye bağışlamayacaklarını bildirdi.

Azbazdar, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Aydın Belediye Bakanı Özlem Çeçioğlu´nun Aydın Tekstil arazisi konusunda basını ve kamuoyunu bilinçli olarak yanlış bilgilendirip, birliği zora sokarak arazileri ele geçirmeye çalıştığını ileri sürdü.

173 bin 446 metrekare olan Aydın Tekstil arazisinin 60 bin metrekaresi için imar istediklerini, ancak Çerçioğlu´nun projeyi dinlemeden önyargılı karar ve beyanat verdiğini savunan Azbazdar, şu görüşleri aktardı:

"Biz sadece sit kapsamında olmayan 60 bin metrekare arazinin imara açılmasını istedik. Bu alanda koruma altındaki ağaçlara hiçbir zarar vermeyecek proje üzerinde çalıştık. Geri kalan arazi üzerinde de belediyeyle ortak bir sosyal çalışma yaparak değerlendirebileceğimizi belirttik. İmar istediğimiz alanda Belediye Başkanı´nın belirttiği gibi gökdelen yapma projemiz yoktur. Alanda ikişer katlı ticaret merkezi, otel, 24 blok ve 10 katlı 7 blok yapmayı planlıyorduk.

Ancak Belediye Başkanı dosyayı bile incelemeden araziyi belediyeye bağışlamamızı istediği gibi basına ve kamuoyuna sanki biz ağaçları kesip, sit kapsamındaki binaları yok edip gökdelen yapmak istediğimiz yönünde açıklamalar yaptı. Biz ne siti ne de yeşili yok edeceğiz. Aydın´a otel, ticaret merkezi ve konutlar kazandıracak projeler hazırladık."

Beliğ Azbazdar, Tariş Pamuk Birliği arazilerini kimseye bağışlamayacaklarını, Aydın Belediyesi söz konusu araziyi almayı çok istemesi halinde, arazinin parasını vererek bunu yapabileceğini sözlerine ekledi.

-"EY KADIN" TARTIŞMASI-
Belediye Başkam Özlem Çerçioğlu´nu ziyaret ederek kendisini kınadıklarım açıklayan CHP Kadın Kolları Aydın Merkez İlçe Teşkilatı üyelerinin açıklamalarına da değinen Azbazdar, şöyle devam etti:

"Belediye Başkanı kendisine ´ey kadın´ sözleriyle hitap ettiğim için adli yola başvuracağını söylüyor. Aydın Tekstil arazisini yeşil alan bahanesiyle ele geçirmeye çalışıyor, ´ey kadın´ dedim diye dava açacakmış buyursun açsın. Ulu Önder Atatürk bile ´Ey Türk Gençliği´ sözleriyle hitap etmiştir. Bunun yanında Belediye Başkanı Kadın değil mi? Ne diyecektim başka? Kendisini ziyaret edip hitabetimden dolayı beni kınayan ve haddimi bilmeye davet eden Kadın Kolları üyeleri de kuruluşlarının isminin ´Kadın Kolları´ olduğunun farkında değil herhalde. Kendi kendilerine hakaret eden bir kolda mı çalışma yapıyorlar? O zaman teşkilatlarının ismini değiştirsinler."

-OLAYIN GEÇMİŞİ-
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği´nin, birliğe ait Aydın Tekstil arazisinde hayata geçirmeyi planladığı projeyi "Aydın´ın elde kalmış tek akciğeri" olduğunu gerekçesiyle reddederek, imar planı değişikliği istemini geri çevirmişti.

Arazinin geniş kesiminin sit alanı olduğunu, birliğin kalan bölümü konut alanına çevirmek için belediyeden imar değişikliği talebinde bulunduğunu, bunu yapamayacaklarını vurgulayan Çerçioğlu, "Bu araziye gökdelen diktirtmem. Azbazdar ne söylerse söylesin, Aydın Tekstil arazisini asla imara açmayacağız. Yüzlerce çam ağacını kestirtmeyiz, binaları yıktırtmayız. Orası yeşil alan kalacak" ifadelerini kullanmıştı.
AA


Geri Dön