02 / 05 / 2024

Belize’de yaşam ve gayrimenkul!

Belize’de yaşam ve gayrimenkul!

Keller Williams Danışmanı Şirin Sezer Emlakkulisi.com okurları için ziyaret ettiği bir yerden, oradaki yaşamdan ve gayrimenkul yatırımlarının seyrinden bahsediyor. İşte Belize'de yaşam ve gayrimenkul..



Bu yazımda sizlere ziyaret ettiğim bir yerden, oradaki yaşamdan ve gayrimenkul yatırımlarının seyrinden bahsedeceğim. Gittiğim ve geri dönmek istemediğim Belize, Orta Amerika’nın Yucatan Yarımadası’nda bulunuyor. Uzak gibi görünse de ulaşım aslında çok rahat. Türk Hava Yolları’yla direk uçuşla Miami’desiniz. Oradan ise kısa bir uçak yolçuluğuyla Belize’ye varıyorsunuz. Uçaktan manzara harika, yeşiller ve maviler dans ediyor. Belize’ye daha detaylı bakınca sadece bu renklerle sınırlı kalmadığını görüyorsunuz. Şellaleleri, yağmur ormanları, benzersiz dalış noktaları, Maya uygarlığı, Blue Hole (Büyük Mavi Çukur- sualtı obruğu), mağaralar ya da köpekbalıklarıyla yüzmek ve daha fazlası sizi bekliyor. 

Turizm merkezi olarak bilinen Belize’nin yatırım fırsatlarından gün geçtikçe daha fazla kişi haberdar oluyor. Amerika ve Kanada vatandaşı olup da bölgeyi emeklilik yatırımı olarak görenlerin sayısı oldukça fazla.


Belize’de yaşam ve gayrimenkul!


Belize’nin en güzel en renkli yerine gitmek isterseniz de 15 dakikalık pırpır uçakla San Pedro’ya ulaşıyorsunuz. San Pedro rengarenk bir doğa ile bütünleşmiş rengarenk bir yerleşim. Renklerin çeşitlilğini tarif edemem, muhakkak görmeniz lazım. Sıcağı gizleyen hafif bir rüzgar ile tüm günü güneş altında geçirmeniz mümkün. Dahası Leonardo DiCaprio San Pedro’dan deniz ulaşımıyla 15 dakikalık uzaklıkta Blackadore Caye’de 420 dönüm ekolojik tatil yeri geliştiriyor.


Belize’de yaşam ve gayrimenkul!


Gayrimenkul hukuk sistemi İngiliz genel hukuku temeline dayanıyor. Yakın çevredeki diğer ülkelere göre Belize’yi avantajlı yapıyor. Belize’deki en yoğun talep alan San Pedro’da gayrimenkul fiyatlarındaki yıllık artış %5 ile %8 arasında değişiyor. Şehirin gelişim yönü ise Meksika’ya yani kuzeye doğru. Denize sıfır bölgelerde arsanın derinliğinden ziyade kıyı uzunluğu önem kazanıyor. Bir karşılaştırma yapacak olursak 30 metre kıyısı olan iki arsanın derinlikleri sırasıyla 30 metre ve 60 metre olsun, bu arsaların fiyatları sırasıyla 300,000 USD ve 375,000 USD olarak listeleniyor. Bölgedeki lüks konutların fiyatları 1 milyon USD’den 10 milyon USD’ye kadar çıksa da halen 200,000 USD’den başlayan ulaşılabilir fiyatlar bulmak da mümkün.


Belize’de yaşam ve gayrimenkul!


Bu yazı San Pedro’daki yerel emlak ofislerinden alınan bilgiler neticesinde derlenmiştir.


Şirin Sezer

Keller Williams Danışmanı 


Geri Dön