02 / 05 / 2024

BELSA Otoparkı yeniden ihaleye çıkıyor

BELSA Otoparkı yeniden ihaleye çıkıyor

Eylül ayında 159 bin TL ile Esenler İletişimin 3 yıllığına kiraladığı BELSA Otoparkı, 4 Kasım'da yeniden ihaleye çıkacak. Esenler İletişim 3 yıllık teminat olan 5 Milyon 724 Bin TL'yi yatırmayınca ihale iptal oldu.



Geçtiğimiz Eylül ayında İzmit Belediyesi Encümeni'nde 143 Bin TL ile ihaleye çıkan Belsa Otoparkı, tekrar ihaleye çıkacak. Otopark, 4 Kasım'da geçtiğimiz ihalede ikinci teklif veren Şen Faktör Otopark'ın 158 bin TL'lik bedeli ile ihaleye edilecek. 860 araç kapasiteli otoparkı, eylül ayındaki ihalede 159 bin TL ile ihaleyi kazanan Esenler İletişim, 3 yıllık peşinatı ödemediği için 154 bin TL'lik teminatını da yakmış oldu. Otoparkın yapıldığı günden bu yana işletmecisi olan Oztorunlar Otomotiv'in ihaleye girip girmeyeceği ise henüz belli değil. 


11 ADET İŞYERİ KİRALANACAK 

İzmit Belediyesi Encümeni'nin dün yaptığı olağan toplantısında 4 Kasım'da gerçekleştirilecek olan otopark ihalesinde 11 adet işyerinin ihale kararı da alındı. Saat ll:00'da encümen Encümene Emine Zeybek başkanlık etti. 


KAÇAK YAPILARA CEZA 

Zabıta Müdürlüğü'nün dilencilerden topladığı bir miktar para da encümen tarafından belediye kasasına aktarıldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ait İzmit Belediyespor Kuliibü'ne maddi yardım talebine de encümen tarafından değerlendirildikten sonra karar verilecek. Ayrıca Emlak İstimlak Müdürlüğü'ne bağlı Kabaoğlu, Yenimahalle, Böğürgen, Arızlı Mahalleleri'nde de hisse satışları gerçekleştirildi. 


Ayşe AYDIN/Çağdaş Kocaeli


Geri Dön