28 / 04 / 2024

Bendevi Palandöken: Kira stopajı sıfırlanmalı!

Bendevi Palandöken: Kira stopajı sıfırlanmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en çok güçlük çektiği konunun kira stopajı olduğuna dikkat çekti. Palandöken, konuya ilişkin bir öneride bulundu.



2020'den beri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının sektörlere etkisi sürüyor. Sözcü'de yer alan habere göre; vaka sayılarının kontrol edilememesiyle birlikte ile 3'üncü dalgadan oldukça fazla etkilenen sektörler kısa çalışma ödeneğinin (KÇÖ) 3 ay daha uzatılmasıyla beraber rahat bir nefes aldı. Ancak sektörlerin geleceğe ilişkin belirsizlikleri, riskli olmayı sürdürüyor. 

Sektör temsilcileri de yaz sürecinde toparlanmanın herkesi zorlayacağını belirtiyor ve KÇÖ uygulamasının yeni dalga oluşmasına karşı aşılanmanın belli bir noktaya getirilmesine kadar sürmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Bendevi Palandöken: Kira stopajı sıfırlanmalı!

STOPAJ SIFIRLANMALI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KÇÖ'ye ilişkin açıklamalarda bulunurken, esnafın sorunlarına da değindi. Palandöken, kararın çok önemli olduğunun altını çizdi. Palandöken, şunları kaydetti:

“Esnafımızı en çok zorlayan diğer bir önemli konu ise kira stopajıdır. Daha önce yüzde 20' den yüzde 10'a düşürülen bu oranın da pandemi sonuna kadar sıfırlanması esnaf ve sanatkarımızı rahatlatacaktır” diye konuştu.

Bendevi Palandöken'den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Kiracı stopaj ödemezse ne olur?


Geri Dön