Ekonomi

Benzin ve motorinde dünyayı şok eden yeni gelişme!

Koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesinin ardından vaka sayıları yeniden yükseldi. Durum böyle olunca da petrol fiyatları baskılanmaya başlandı. Benzin ve motorinde büyük indirim gelmesi eli kulağında. Ancak salgın döneminin ardından hem yasakların gevşetilmesi hem de üretimin artmasıyla birlikte benzin ve motorine olan ihtiyaç da arttı

Koronavirüs salgını döneminde üretimin düşmesi nedeniyle benzin ve motorin fiyatları da düşük seyretti. Ancak salgın döneminin ardından hem yasakların gevşetilmesi hem de üretimin artmasıyla birlikte benzin ve motorine olan ihtiyaç da arttı. Durum böyle olunca dünya genelinde enerji daha değerli hale geldi.

ŞİMDİ YENİDEN AŞAĞI YÖNLÜ HAREKET EDİYOR

Türkiye'de enflasyonun da etkisiyle benzin ve motorin çift haneli rakamları görürken, vatandaşlar brent petrolde oluşacak herhangi bir düşüşü dört gözle beklemeye başladı. Vaka sayılarının artmasıyla birlikte de beklenen bu düşüş gerçekleşti. Bu düşüşün de benzin ve motorin fiyatlarına indirim olarak yansıması bekleniyor. 
 

DÜNYA PİYASALARINDA DURUM NE ŞEKİLDE? 

Çin'in finans merkezi Şanghay'da Pazar günü 69 yeni vaka tespit edildi. Böylelikle Mayıs ayından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı izlendi. Bir önceki gün tespit edilen vaka sayısı 57 olmuştu. Çin'de artan vakalar salgın önlemlerinin yeniden hayata geçirileceği yönündeki beklentilerin de artmasına neden oldu.

Petrol piyasalarında salgın gelişmeleri ile birlikte ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan ziyareti de yakından izlenecek.

Biden, gelecek hafta Suudi Arabistan'a yapacağı ziyarette, bu ülke ile stratejik ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayacağını açıkladı.

Biden, Washington Post gazetesi için "Suudi Arabistan'a neden gidiyorum" başlıklı bir makale kaleme aldı.


 

13-16 Temmuz tarihlerinde İsrail, Batı Şeria ve Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyaretin hem bölge hem de ABD'nin çıkarları için önemli olduğuna işaret eden Biden, "Gelecek hafta, Amerika'nın bölgedeki iletişimi açısından daha umut vadeden bir dönemi başlatmak için Orta Doğu'ya gideceğim." ifadesini kullandı.

Biden, daha güvenli bir Orta Doğu'nun birçok konuda Amerika'nın çıkarına olduğuna işaret ederek, bu ziyaretinde hedeflere ulaşılması için yoğun bir diplomasi yürüteceğini ve yüz yüze görüşmeler yapacağını kaydetti.
Şu anda ziyaret edeceği Orta Doğu'nun 18 ay önce göreve geldiği dönemdekinden çok daha istikrarlı ve güvenli olduğunu kaydeden Biden, önceki Başkan Donald Trump'ın İran ile nükleer anlaşmadan çekilmesinin, bu ülkenin nükleer çalışmalarını artırmasına yol açtığını ve İran'ı bu anlaşmaya geri döndürmek için diplomatik çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Herkesi ilgilendiriyor! Kira öderken bunu yaparsanız...

Milyonları ilgilendiriyor! Uzman isim tek tek yanıtladı! Emekli, EYT’li, dul, yetim maaşları...

İslam Memiş 1 doların gerçek fiyatını açıkladı! Göründüğü gibi değilmiş! 1 dolar aslında...