30 / 04 / 2024

Benzin ve motorine bayram öncesi tarihi zam! Eğer bu iddia doğruysa...

Benzin ve motorine bayram öncesi tarihi zam! Eğer bu iddia doğruysa...

Türkiye, Ocak ayında başlayan zam fırtınasının etkisinden ne yapsa çıkamıyor. Benzin ve mazota yılbaşından bu yana peş peşe gelen zamlar sürücülerin araçlarını çalıştırmaya korkar hale gelmesine neden oldu. Son iddia ise zam furyasının tuzu biberi oldu..



Kemal Sunal'ın 1984 yılında çektiği Orta Direk Şaban filmindeki 'Zam! Zama zam! Gene zam! Hergün zam!' repliği aradan geçen 38 yıl sonrasında Türkiye'de maalesef film repliği olmaktan çıktı. Akaryakıta üst üste gelen zamlardan sonra bayram öncesi tarihi bir zammın daha kapıda olduğu öğrenildi. Eğer bu iddia doğruysa benzin ve motorin fiyatları Türkiye'de 25 TL'yi geçebilir.

DOLARIN ARTMASI SAVAŞIN ETKİSİ DERKEN...

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle küresel petrol piyasalarında yaşanan arz endişeleri, Libya'da petrol üretiminin sekteye uğramasıyla derinleşti. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 112,59 dolardan işlem görüyor. ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanması ise dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getiriyor. Bu durum alımların azalmasına neden olarak petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor.

Benzin ve motorine bayram öncesi tarihi zam! Eğer bu iddia doğruysa...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön