29 / 04 / 2024

Bergama'nın kültür merkezi festivalin favorisi oldu!

Bergama'nın kültür merkezi festivalin favorisi oldu!

Bergama'nın kültür ve sosyal hayatını farklı bir noktaya taşıması planlanan Bergama Kültür Merkezi, dünyanın ilgisini çekti. Emre Arolat Mimarlık imzasını taşıyan Bergama Kültür Merkezi Projesi "Kültür Yapıları" kategorisinde finale kaldı.



Bergama'nın kültür ve sosyal hayatını farklı bir noktaya taşıması planlanan Bergama Kültür Merkezi, dünyanın ilgisini çekti. Emre Arolat Mimarlık (EAA) imzasını taşıyan Bergama Kültür Merkezi Projesi, bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Dünya Mimarlık Festivali'nde,"Proje" dalı "Kültür Yapıları" kategorisinde finale kaldı. 



65 ÜLKEDEN 517 PROJE KATILDI 

Dünyanın dört bir yanından 2500 mimarın bir araya geldiği ve dünyadaki en önemli mimarlık etkinliklerinden biri olan festivale bu yıl 65 ülkeden 517 mimari proje gönderildi. Mimarların yanı sıra akademisyenler ve danışmanlardan oluşan uluslararası jürinin yaptığı ön değerlendirme sonucunda finale kalan Bergama Kültür Merkezi. Dünya Mimarlık Festivali'ndeki en iddialı projeler arasında gösteriliyor.


 

EKİMDE AÇIKLANACAK 

Bergama Kültür Merkezi'nin rakipleri arasında Brezilya'dan ve Çin'den ikişer olmak üzere Hindistan, Kuvveyt, Senegal ve Malezya'dan kültür yapıları bulunuyor. Proje ödülleri. 1-4 Ekim tarihleri arasında Singapur'da gerçekleşecek festivaldeki Büyük Jüri sunumları ve değerlendirmelerinin ardından sahiplerini bulacak. 



2015 ORTASINDA TAMAMLANACAK 

Yapunınm yüzde 90'lık kısmı tamamlanan projenin, yüklenici firma sahibinin vefatı nedeniyle inşaatı durmuştu. Bergama Kültür Merkezi, bu yıl içinde yapılacak yeni üıalenin ardından 2015 yılı ortalarında tamamlanıp hizmete girecek.


Akşam Ege


Geri Dön