27 / 04 / 2024

Berk Çiller: Parkoneın satışının yüzde 40ı tamamlandı!

Berk Çiller: Parkoneın satışının yüzde 40ı tamamlandı!

Berk Çiller, Yeni haliyle Parkoneın yüzde 40ının satış rezervasyonunu gerçekleştirdik. Bu arada fiyatlarımız 379 bin ile 772 bin dolar arasında değişiyor diye konuştu  



Eski başbakanlardan Tansu Çillerin oğlu Berk Çillerin ilk inşaat deneyimi olan Parkone projesinde yeni gelişme var. Kasım 2010da lansmanı yapılan Parkone projesi, revize edilerek yeniden satışa çıkarıldı. Berk Çillerin CEOsu olduğu Marsan Marmara Holdinge bağlı Mitaş Gayrimenkul tarafından Sarıyer Uskumruköyde geliştirilen projedeki revizyon, müşterilerden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirildi.

Berk Çiller, böylece, insanların daha çok benimseyecekleri bir proje geliştireceklerini açıkladı. Daha önce tripleks villaların ağırlıklı olduğu projede, revizyon kapsamında bahçe dubleksleri ve çatı dublekslerinin sayısı artırıldı. Öte yandan, Çiller, Uskumruköy, Zekeriyaköy ve Kilyosdaki 170 dönülük arsa stoğunda şimdilik üç yeni proje daha planladığını açıkladı.

772 bin dolara villa
Müşterilerin isteklerine kulak vermenin kendilerine daha sağlıklı bir proje geliştirme imkanı sunduğunu kaydeden Çiller, Yaklaşık 15 yıl önceki Güller Vadisi ismi ile geliştirilen projeyi saymazsak Parkone, bizim ilk konut projemiz. Burada ilk etapta 30 dönüm arsa üzerinde 29 bin metrekarelik inşaatla villa tipinde 44 konut yapmak üzere yola çıktık. 12 bin metrekareyi yeşil alana ayırdık. Fakat satış sırasında insanların taleplerinin daha farklı olduğunu görüce projeyi revize ettik. Yeni haliyle Parkoneın yüzde 40ının satış rezervasyonunu gerçekleştirdik. Bu arada fiyatlarımız 379 bin ile 772 bin dolar arasında değişiyor diye konuştu.

KAĞITHANE VE EYÜP CİVARINDA ARSA ARIYOR
Gayrimenkul sektöründe önemli oyunculardan biri olmayı hedeflediklerini vurgulayan Berk Çiller, one markasıyla, konutta markalı üretime devam edeceklerini kaydetti. Parkoneın ardından Gardenone ve Seaone projelerini hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Çiller, Uskumruköy, Zekeriyaköy ve Kilyosu içine alan bölgede şu an 170 dönümlük arsa stoğumuz var. Yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Eyüp ve Kağıthanede de arsa arıyoruz. Ama, Uskumruköyde üç-dört yıl daha kalmayı planlıyoruz dedi.

Parkone 2den sonra 3 nolu adım Gardenone olacak
Diğer yandan, Parkoneın hemen yanında ikinci etap olarak nitelendirdikleri 38 konutluk bir projeye de nisan ayında başlamayı planladıklarını bildiren Çiller, ilk etabı 24 ayda tamamlarken, ikincisini ise 19 ayda tamamlayacaklarını açıkladı.

Projeye yaklaşık 20 milyon dolar ayırdıklarını ve buradan 39 ile 42 milyon dolar arasında bir gelir elde etmeyi planladıklarını anlatan Çiller, Parkoneın 200 metre kadar ilerisinde 13 bin metrekarelik arsaki planlarını şöyle anlattı:

Gardenone isminde farklı bir proje gerçekleştireceğiz. 2+1 ve 3+1 tipinde 35-40 konutluk bir proje olacak. Çizimi Türkiyede İş Kuleleri ve Tekfenin binasını çizen Swankeye yaptıracağız. Metrekare fiyatını 2 bin 500 dolar olarak planlıyoruz. Burada da 8 bin 500 metrekare inşaat gerçekleştireceğiz.



Geri Dön