06 / 05 / 2024

Berk ve Mert çiller, Kağıthane ve Eyüp civarında arsa arıyor!

Berk ve Mert çiller, Kağıthane ve Eyüp civarında arsa arıyor!

Eski başbakanlardan Tansu çiller'in oğulları Berk ve Mert çiller, otel, konut ve restoran sektörlerinde iddialı projelerle boy gösteriyorlar. çiller kardeşler, Zekeriyaköy ve Uskumruköy'deki konut projeleriyle adlarından söz ettiriyorlar



çiller kardeşler, Tepebaşı'nda açıkları şehir otelleri, Zekeriyaköy ve Uskumruköy'deki konut projeleriyle Asmalımescit'teki mekanlarıyla adlarından söz ettiriyorlar. şžişli'de yeni bir otel açacak olan kardeşler, Kağıthane ve Eyüp civarında da yine konut projesi için arsa arıyor.

Eski başbakanlardan Tansu çiller'in oğulları Berk ve Mert çiller'in yönettiği Marsan Marmara Holding; otel, konut ve yeme - içme sektöründe iddialı projelere imza atıyor. Otel yatırımı için Tepebaşı'nı adeta mesken tutan çiller kardeşler, bölgede Pera Rose, Pera Tulip ve Tulip City adlarında üç otele sahip.

'Tulip' markasıyla beş yılda beş şehir oteline ulaşmayı hedefleyen çillerler, henüz beş yıl dolmadan sahibi olduğu otelleri üçlemiş durumdalar. Turizm alanına bugüne kadar 20 milyon doların üzerinde yatırım yapan kardeşler, 2012 yılma kadar 50 - 80 odalı üç butik otel daha almayı ve 15 milyon dolarlık daha yatırım yapmayı planlıyor. Son olarak Konya ve İstanbul Ataköy'de iki otelin işletmesini de alan Berk ve Mert çiller, şžişli'de de otel yapmak için yeni bir bina almış bulunuyorlar.

Konutta yeni projeler var

Son dönemin popüler iş kolu olan gayrimenkulün de kardeşlerin ilgi alanına girdiği görülüyor. Grubun gayrimenkul ayağıyla ilgilenen Berk çiller, Mitaş Gayrimenkul adıyla faaliyet gösterdiklerini ve Zekeriyaköy'de gerçekleştirdikleri 'Park One' projesiyle konut sektörüne adım attıklarını söylüyor.

Projeyi 24 ayda tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen çiller, 'Proje 79 üniteden oluşuyor. Nisan ayında projenin ikinci fazına başlayacağız. Proje 2012'de tamamlanacak. 19.5 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu. Birinci fazın hemen hemen tamamı satıldı. Fiyatlarımız 379 bin dolar ile 772 bin dolar arasında, konutların büyüklükleri ise 204- 296 metrekare arasında değişiyor' diye anlatıyor.

Mitaş Gayrimenkul, aynı bölgeye yakın bir lokasyon olan Uskumruköy'de de yeni bir projeye başlamaya hazırlanıyor. 38 üniteden oluşacak olan yeni projenin adı 'Garden One' olacak. Nisan ayında start verilecek olan ve metrekaresi 2 bin 500 dolardan satılacak olan bu projenin 10 milyon dolarlık bir yatırım olacağını ifade ediliyor.

Öte yandan çiller kardeşlerin, Kağıthane ve Eyüp civarında da yine konut projesi için arsa arayışında oldukları belirtiliyor.

Hedefi 20 şube

Marsan Marmara Holdingin yeme - içme sektöründe faaliyet gösteren şirketi Mar Group da 2010 yılından bu yana hızlı bir büyüme gösteriyor. Bu alanla ilgilenen Mert çiller, ortağı Uğur Karabayır ile birlikte son beş yılın popüler mekanı olan Asmalımescit'te açtıkları mekanlarla isimlerini duyurdular. Dünya mutfaklarını farklı konseptlerde sunan grup, Asmalımescit'te Hardal, Up Lounge, Oktoberfest gibi mekanları bünyesinde bulunduruyor. Son olarak ise İtalyan mutfağını Rigatoni ile, ispanyol mutfağını ise torro isimli yeni mekanlarıyla Asmalımescit'e taşıyan grup, şubeleşme atağına kalkmış durumda. Hardal markası ile 3, Oktoberfest'te 4, Rigatoni ile de 2 şubeye ulaşılması hedefleniyor. Beş yıl içerisinde ise şube sayısının 20'ye çıkarılması planlanıyor. Grup bünyesindeki mekanların bu yıl haftada 5 bin kişiyi ağırlaması tahmin ediliyor. Geçen yılki yaklaşık 2 milyon liralık cironun ise bu yıl yeni şubelerin etkisiyle 5 milyon liraya ulaşması hedefleniyor. Öncelikli olarak İstanbul'da markalaşmayı hedefleyen Mert çiller ve ortağı,  Ankara  ve izmir başta olmak üzere diğer şehirlerde de mekanlar açmayı planlıyor. Mar Group şu an 60 kişiye istihdam sağlıyor. Ancak yeni açılacak olan Hardal Nişantaşı ve Rigatoni restoranları ile bu sayının 120'ye çıkması bekleniyor.
Ekonomist/Özlem BAY YILMAZ


Geri Dön