28 / 04 / 2024

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılıyor!

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılıyor!

Yılan hikayesine dönen Berlin Havalimanı (BER) 31 Ekim tarihinde  nihayet açılıyor. Açılışı 6 kez ertelenen BER için tören de yapılmıyor.



Berlin'in yeni havalimanı BER 2011 tarihinde açılacaktı. Proje 3.7 milyar Euro'ya mal olacaktı. Fakat inşaat hatası, teknik sorun ve planlama hatası nedeniyle açılışı 6 defa ertelendi.

Hürriyet'ten Celal Özcan'ın haberine göre, son olarak yangın söndürme sistemi de standartlara uygun bulunmadı. Kilometrelerce uzunlukta elektrik kabloları da yeniden döşendi.

Proje sonunda 5.96 milyar Euro'ya mal oldu. BER Havalanı Müdürü Engelbert Lütke Daldrup dün Berlin'de gerçekleştirdiği basın toplantısında havaalanının 31 Ekim'de açılacağını müjdeledi.

Fakat açılışı da sorun oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını BER havalimanına artık ihtiyaç var mı sorusunu da gündeme getirdi.

SADECE AÇACAĞIZ

Daldrup açılışı törensiz, sessiz sedasız yapacaklarını söyledi ve “Büyük bir tören olmayacak. Sadece açacağız. Açılışa kadar uzanan yol kolay olmadı. Biz Alman mühendisler olarak utandık” diye konuştu.

31 Ekim tarihindeki açılışta bir Easyjet ve Lufthansa uçağı paralel iniş yapacak. 25 Ekim tarihinde havaalanına tren seferleri başlayacak.

 

Berlin Havalimanı nasıl ulusal travmaya dönüştü?


Geri Dön