27 / 04 / 2024

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi



Konutlarda uygulanan yüzde 25 sınırlaması, iş yerlerinde geçerli olmadığı için iş yeri sahipleri ve esnaf kira zamlarından şikayetçi. TÜİK’in bugün açıkladığı verilere göre Şubat ayı iş yeri kira zammı yüzde 54.72. Asgari ücretin artışıyla  giderleri çoğalan işverenler, kiraların da zamlanmasıyla kepenkleri kapatma noktasına geldiğini belirtiyor.

Pandemi dönemiyle başlayan kira krizi Türkiye’de olduğu yurt dışında da etkisini gösteriyor. Gazeteci Gaffar Yakınca https://twitter.com/GaffarYakinca X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım yaptı:  “Berlin'in 118 yıllık ünlü lüks ürün mağazası KaDeWe, yüksek kirayı ödeyemediği için kapandı. 60 bin m2'lik dev mağazanın, geçen yıl ciro rekoru kırmış olmasına rağmen %37'ye varan kira artışı yüzünden işe devam edemediği söyleniyor.” Gaffar Yakınca’nın paylaşımına takipçileri tepki gösterdi.

İşte o paylaşım ve takipçilerin yorumları


Geri Dön