12 / 09 / 2024

Bernardo bu yıl 50 mağaza açacak!

Bernardo bu yıl 50 mağaza açacak!

Bernardo Yönetim Kurulu Başkanı  Nurettin Sözen, "Türkiye üretim yapmak için daha cazip bir hale geldi" dedi



90'lı yılların ortalarında ekonomik krizin gölgesinde maaşlı işinden istifa ederek zücaciye sektörüne giren Bernardo Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Sözen, şu an 13 ilde toplam 47 mağazaya sahip ve 5 yıl içerisinde 40 ilde 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'nin ekonomik kriz yaşadığı 1993 yılında bir bankada çalışan Nurettin Sözen işinden istifa ederek Bernardo'yu kurdu. İlginç bir basan hikayesinin başrol oyuncusu olacağını tahmin bile etmeyen Sözen kısa sürede 47 mağazası olan bir marka yarattı. Sözen, bu başarının arkasında fınans sektörünün içinden gelmesine bağlıyor. Bir bankada maaşlı olarak çalışırken işinde sıkılıp babasını beyaz eşya dükkanını büyütmek için kollan sıvamış. Nurettin Sözen, o günleri şöyle anlatıyor: "1994'te bir bankanın hazine departmanında çalışıyordum. Ailem kendi işimi kurmamı, maaşlı çalışarak istediklerimi yapamayacağımı söylüyordu. Bir gün ağabeyimi aradım ve istifa ettiğimi söyledim. O da 'bende istifa ediyorum' dedi ve Bernardo doğdu" dedi. İki kardeş babalarının Bağdat Caddesi'ndeki beyaz eşya dükkanında iki elaman olarak ticari hayata atılmışlar. Şirketin diğer kurucusu olan Ömer Sözen ise genç bir endüstri mühendisi olarak o sıralarda Arçelik'te çalışıyormuş. Nurettin Sözen'in ticarete atılmasının ardında o da istifa ederek Bernardo'nun kuruluşunda çalışmış.

"Üretim için Türkiye daha cazip"
2003 yılına geldiğimizde ise mağazalarımızın adının Bernardo olmasını kararlaştınlmış. Bir gecede bütün mağazalannın tabelalannı Bernardo olarak değiştirdiklerini anlatan Sözen markalaşma için tam zamanında adım attıklarını söyledi. İtalya'dan kristal, Hollanda'dan çatal, Polonya'dan porselen getiren Nurettin Sözen bugün üretim ve ithalat ya-pılannda değişiklere açık olduklarını üretim için öncelikle Türkiye'yi tercih ettiklerini belirtti. Sözen, "Kalite konusunda ciddi gelişmelerin olduğu Türkiye'de üretim yapmak için daha cazip bir hale geldi. Bugün mağazalanmıda satışı yapılan ürünlerin yüzde 30'u Türkiye'de üretiliyor. Bizde buna ağırlık vermeye gayret ediyoruz. Satışımızın yüzde 50'sini ise Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya'dan gelen ürünler oluşturuyor" dedi.

"Hedefimiz 50 mağaza daha açmak"
Ömer Sözen'in kurduğu Bernardo markası 47 mağazaya ulaştı.Türkiye'nin 13 ilinde yer alan mağazalann aynı konsepte uygun şekilde olduğunu belirten Sözen hedeflerinin 40 ilde 100 mağazaya ulaşmak olduğunu söyledi. Firmanın hedeflerini ile ilgili açıklamalarda bulunan Nurettin Sözen, yeni mağazalar açmak için çalışmalan hızlandırdıklarını ve önümüzdeki ay bir alışveriş merkezinde daha mağaza açacaklarını belirtti. Sözen, yılsonuna kadar yeni noktalarda yeni mağazalar ile yer alacaklarını da sözlerine ekledi. Sözen sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız mağaza sayımı artırmak. Bunu yaparken kaliteden taviz vermeyeceğiz. Mağazalarımızın tümü alışveriş merkezlerinde olduğu için tüketicinin kafasında ne yazık ki pahalı ürünler satıyormuşuz gibi bir algı oluştu. Bu yıl yönetim kadromuzu güçlendirmemizin ardından tanıtım için yeniden atağa geçeceğiz. Mağazalarımız Türkiye'nin her noktasına ulaştırmayı hedefliyorum."
İdeal Home


Geri Dön