02 / 05 / 2024

Best Buy 250 mağazasını kapatıyor!

Best Buy 250 mağazasını kapatıyor!

Best Buy, şirket gelirine çok az katkı yaptığı gerekçesiyle sadece telefon satışı yaptığı 250 mağazasını kapatacağını açıkladı.



Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Best Buy şirket gelirine çok az katkı yaptığı için sadece telefon satışı yaptığı 250 mağazasını kapatacağını açıkladı. Şirketin 1000'den fazla mağazası mevcut. İşten çıkarmalara kesin gözüyle bakılırken herhangi bir sayı da verilmedi.

ABD'nin en büyük tüketici elektroniği mağazalarından Best Buy cep telefonları satışını yaptığı 250 mağazasını 31 Mayıs tarihi itibarıyla kapatacağını açıkladı.

Kanada ve Meksika'da da hizmet veren Best Buy'ın bu kararı ekonomik gerekçelerle aldığı iddia edildi. Bir iddiaya göre cep telefonu mağazalarının şirketin toplam gelirine katkısı ise sadece yüzde 1.

Ülkenin en büyük elektronik perakendecileri arasında yer alan Best Buy, geçtiğimiz sene 44 milyar dolar gelir açıklamıştı. Şirketin toplam binin üzerinde mağazası mevcut. Kapatma kararının sadece ABD operasyonunu kapsadığı açıklanırken Kanada'da bulunan 52 mağaza işlemeye devam edecek.


Geri Dön