28 / 04 / 2024

Teknosa, Amerikalı Best Buy 'un mağazalarını alıyor!

Teknosa, Amerikalı Best Buy 'un mağazalarını alıyor!

Türkiye 'nin tüketici elektroniği pazarındaki en büyük oyuncusu Teknosa, şubat ayında Türkiye pazarından çekilen dünyanın en büyük tüketici elektroniği markası olan Amerikalı Best Buy 'un mağazalarını ve çalışanlarını bünyesine katıyor



Teknosa, devir hakkı şartıyla mağazalarını açan Best Buy 'ın  İzmir  ve  Ankara  mağazalarını mekanların içindeki ürünlerle devreye alacak. Gerek içinde yer alan ürün gerekse yatırımı tamamlanmış mağaza olmaları nedeniyle cazip olan iki mağaza Teknosa 'nın İzmir ve Ankara 'da en büyük metrekareli mağazaları olacak.

Teknosa 'nın Türkiye genelindeki en büyük mağazası ise 6 bin metrekareyle Cevahir. 2009 yılında ilk mağazasını İzmir 'de 4000 metrekarelik alanda açarak Türk pazarına giren Best Buy ikinci mağazasını da Ankara 'da açmıştı.

“Türkiye 'ye 100 yıllığına geldik ” diyen Best Buy, 2010 sonuna kadar 15 mağaza açmayı planlamış ancak Türk pazarına ayak uyduraması ve stratejik hatalar nedeniyle çin 'in ardından Türkiye 'den ayrılmıştı. Kriz nedeniyle büyüme planlarını tamamlayamayan Best Buy böylece 70 milyon dolar tasarruf etmişti.
Milliyet/BESTE ÖNKOL


Geri Dön