28 / 04 / 2024

Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü'nün temeli atıldı!

Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü'nün temeli atıldı!

Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilecek olan Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü'nün temeli atıldı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB'in, "KOBİGEL programı" ile yeni çağrıya çıkacağını ve işletmelere 1 milyon liraya kadar dijitalleşme desteği vereceğini bildirdi.

Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEBKİM) Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü'nün temel atma töreninde açıklamalar yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu dönemde uygulamaya koydukları bir başka vizyoner politikanın da "Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı" olduğunu belirtti.

Bakan Mustafa Varank, geçen yıl başlattıkları programla hem yurt içi kabiliyetleri geliştirecek hem de küresel pazarlarda rekabet gücünü artıracak şekilde kritik sektörlerde yerlileşmeyi ve katma değerli üretimi hedeflediklerini söyleyerek, "İlk çağrıya makine sektöründe çıktık. Katma değeri yüksek 22 proje belirledik, bu projeler için 2,1 milyar liralık bir yatırım öngörülüyor. Yılın ikinci yarısındaysa içinde kimya sektörünün de bulunduğu diğer öncelikli alanlarda yeni çağrılara çıkacağız." dedi.

Bakan Varank "Bugüne kadar hep ithal ettiğimiz poliüretan reaktif hotmelt yapıştırıcı ürünler ve farklı türevleri, ilk defa ülkemizde üretilmeye başlayacak. Böylece ambalaj, otomotiv, mobilya, inşaat, savunma ve havacılık sanayinin önemli bir girdisi yurt içinden temin edilmeye başlayacak. Orta vadede 120 milyon dolarlık bir ithalatın önüne geçilecek." diye konuştu.


Geri Dön