14 / 05 / 2024

Beyanname cezaları 2014!

Beyanname cezaları 2014!

Pişmanlık ve ıslah hükümlerine göre verilen beyannamelere ceza kesilmesine ilişkin bilgilere göre beyannamelere 1. derece 1 kat usulsüzlük cezası kesiliyor. İşte beyanname cezaları 2014 bilgileri..



Beyanname cezaları 2014!

Pişmanlık ve ıslah hükümlerine göre verilen beyannamelere ceza kesilmesine ilişkin bilgiler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde yer alıyor.


Burada yer alan bilgilere göre pişmanlık talebi kabul edilen beyannamelere 1. derece 1 kat usulsüzlük cezası kesiliyor. 


- Pişmanlık talebiyle verilen beyannamelerde zarar beyanı veya mahsuplar gibi nedenlerle ödenecek verginin bulunmaması veya matraha ilişkin bilgilerin olmaması durumunda pişmanlık talebiyle verilen beyannameler için pişmanlık talebi vergi dairesince kabul edilmiyor.


- Pişmanlık talebi kabul edilmeyen beyannameler kanuni süresinden sonra verilen beyanname kabul edilerek 1. derece 2 kat usulsüzlük cezası ile vergi ziyaı cezasının %50’si kıyaslanarak miktar itibariyle en ağır olanı kesiliyor.


- Kanuni süresinde verilen bir beyannameye ek olarak pişmanlık talebi ile verilen ek beyannameye usulsüzlük cezası kesilmiyor.


- Vergisi kanuni süresinde ödenmiş olmakla birlikte beyannamenin kanuni süresinden sonra pişmanlıkla verilmesi halinde pişmanlık zammı hesaplanmıyor.


Pişmanlık şartlarına uyulmaması..

Pişmanlık şartlarını ödeme yönünden ihlal eden mükellefler pişmanlıktan yararlanamaz. Bu durumda bu mükelleflerin verdiği beyannameler kanuni süresinden sonra verilen beyanname olarak kabul edilir ve 1. derece 2 kat usulsüzlük cezası ile vergi ziyaı cezasının %50 si kıyaslanarak miktar itibariyle en ağırı kesilir.


Pişmanlık hükümlerinden yararlanma koşulları!


Geri Dön