07 / 07 / 2024

beyannamelere hangi cezalar kesilir

beyannamelere hangi cezalar kesilir

Pişmanlık ve ıslah hükümlerine göre verilen beyannamelere ceza kesilmesine ilişkin bilgilere göre beyannamelere 1. derece 1 kat usulsüzlük cezası kesiliyor. İşte beyanname cezaları 2014 bilgileri..

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Aracı olanlar için önemli gelişme! Bunu mutlaka öğrenmeniz gerekiyor! Sonra pişman olursunuz!

2023’e girilmesiyle birlikte trafik cezaları da zamlanmaya başladı. Araç sahipleri ve sürücüler hangi cezaların ne kadar zamlandığını merak ediyor. İşte detaylar...

10 bin ehliyet iade edilecek! Hangi trafik cezaları af kapsamında? 

Vergi borcu cezaları siliniyor, taksitli ödeme dönemi geliyor, trafik ceza puanları kaldırılıyor. Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını duyurdu.

Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!

Yapılandırma paketi hangi borçları kapsamı altına alacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yapılandırma paketi; vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar daha pek çok borcu çatısı altına alacak.

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

Doğalgaz yaptırım ve cezaları!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tüzel kişilere yapacağı yazılı ihtara rağmen mevzuata aykırı durumlarını devam ettirenlere hangi yaptırım ve cezaları uyguluyor? İşte doğalgaz yaptırım ve cezaları...

Elektrik yaptırım ve cezaları!

6446 sayılı kanunda elektrik yaptırım ve cezalarına da yer veriliyor. Peki, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, piyasada faaliyet gösteren tüzel kişilere hangi yaptırım ve cezaları uyguluyor?

Kiracı hangi şartlarda tahliye edilir?

Ev sahibi olarak kiracınızı evden çıkarmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracı hangi şartlarda tahliye edilir? Gerekçe gösterilmeden kiracı çıkarılır mı? Kiracı tahliye şartları nelerdir?

Tapuda hangi işlemler yapılır?

Tapu dairesine gidilerek yapılan işlemler, söz konusu gayrimenkule ait tapu belgesi üzerinde ve tapu kütüğünde kaydediliyor. Peki, tapuda hangi işlemler yapılır? İşte tapuda yapılabilen işlemler...

Veraset ve intikal vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Veraset ve intikal vergisi mükellefinin öncelikle beyanname vermesi akabinde ödeme yapması gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyannamesi nereye verilir? Veraset ve intikal vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Haziran ayında hangi vergiler ödenecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı her ay hangi verginin ödenmesi gerektiğine ilişkin olarak vergi takvimi yayımlıyor. Peki 2014 yılı Haziran ayında hangi vergiler ödenecek? İşte vergi takvimi 2014..

Çevre temizlik vergisi hangi kuruma ödenir?

İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenecek çevre temizlik vergisi nereye yatırılır? Çevre temizlik vergisi hangi kuruma ödenir? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte Çevre temizlik vergisi ödeme yeri ve zamanı...

beyannamelere hangi cezalar kesilir Haberi

beyannamelere hangi cezalar kesilir

Beyanname cezaları 2014!

Pişmanlık ve ıslah hükümlerine göre verilen beyannamelere ceza kesilmesine ilişkin bilgiler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde yer alıyor.


Burada yer alan bilgilere göre pişmanlık talebi kabul edilen beyannamelere 1. derece 1 kat usulsüzlük cezası kesiliyor. 


- Pişmanlık talebiyle verilen beyannamelerde zarar beyanı veya mahsuplar gibi nedenlerle ödenecek verginin bulunmaması veya matraha ilişkin bilgilerin olmaması durumunda pişmanlık talebiyle verilen beyannameler için pişmanlık talebi vergi dairesince kabul edilmiyor.


- Pişmanlık talebi kabul edilmeyen beyannameler kanuni süresinden sonra verilen beyanname kabul edilerek 1. derece 2 kat usulsüzlük cezası ile vergi ziyaı cezasının %50’si kıyaslanarak miktar itibariyle en ağır olanı kesiliyor.


- Kanuni süresinde verilen bir beyannameye ek olarak pişmanlık talebi ile verilen ek beyannameye usulsüzlük cezası kesilmiyor.


- Vergisi kanuni süresinde ödenmiş olmakla birlikte...