28 / 04 / 2024

10 bin ehliyet iade edilecek! Hangi trafik cezaları af kapsamında? 

10 bin ehliyet iade edilecek! Hangi trafik cezaları af kapsamında? 

Vergi borcu cezaları siliniyor, taksitli ödeme dönemi geliyor, trafik ceza puanları kaldırılıyor. Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borç yapılandırma paketinin ayrıntılarını duyurdu.



Peki borç yapılandırma paketi nedir ve neleri kapsıyor? İşte tüm soruların cevaplandığı borç yapılandırma rehberi.

KAMU ALACAKLARININ CEZALARI SİLİNECEK!

Vatandaşların ve şirketlerin vergi ve prim yükümlülükleri ilk sırada olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezaları siliniyor.

BORÇLARA TAKSİTLE ÖDEME İMKANI GELİYOR!

Borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme sistemine geçiliyor. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsama alınacak. Teklifle matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi sağlanacak.

ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARINA TAKSİT OLANAĞI SUNULACAK!

Yüksek öğretim kredi borçlarında endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesine imkan sunulacak.

2 BİN TÜRK LİRASI'NIN ALTINDA OLAN VERGİ CEZASI KALDIRILIYOR!

Vergi dairelerine olan 21 Aralık 2022 tarihinden öncesine ait 2 bin liranın altında olan borçların cezaları tahsil edilmeyecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön