29 / 04 / 2024

Gana'da 10 bin kişilik cami yapılıyor!

Gana'da 10 bin kişilik cami yapılıyor!

GANADER, Afrika'nın kanayan yaralarına merhem olmaya devam ediyor. GANADER'in Gana'nın başkenti Akra'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği Osmanlı mimari tarzında büyük bir cami yaptırması sevinçle karşılandı.



Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği'nin (GANADER) yurtdışında yaptığı hayırlara bir yenisi daha eklendi. GANADER, Afrika ülkelerinden Gana'nın başkenti Akra'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği Osmanlı mimari tarzında büyük bir cami ve külliye yapımına başladığı öğrenildi. 


AFRİKA'DA MÜSLÜMANLAR İÇİN MERKEZ NOKTA 


Osmanlı mimarisinde Selatin Camii, Gana Baş Müftülüğü binası, içerisinde 450 öğrenci kapasiteli okul, 180 öğrenci kapasiteli yurt, kütüphane, çok amaçlı konferans salonu ve diğer sosyal, kültürel ünitelerinden oluşan Öğretmen Okulu Kampüsü'nün de bulunacağı külliyenin nitelikleri bakımından Gana'da hatta Afrika'da eşi benzerinin bulunmamasına dikkat çekilerek Müslümanlar için merkez olması hedefleniyor. 


Konuyla ilgili gazetemize konuşan Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yard. Doç. Dr. Ramazan Arıtürk şunları söyledi: "2011 yılında Gana'nın başkenti Akra'da bir gün Kurban Bayramı namazının kılınacağı alana gelerek mahşeri bir kalabalıkla karşılaştık ama ufukta bir cami göremedik. Aramızdaki birisi hüzünlü bir sesle grubun başındakine sordu: "Cami Nerede?" Neden bu insanlar, beynini kaynatan güneşin altında, toz toprak, uçuşan naylon poşetler içerisinde Bayram Namazı kılıyor?" dedi. Grubun Başkanı cevap vermeye hazırlanırken boğazı düğümlendi. Gözleri buğulanarak, Bayram Namazı kılacak kadar büyük cami olmadığını belirtti." Arıtürk, "Diyanet İşleri Başkanı Osman Nuhi Şaraboti ile görüştüklerini, kendilerine çocuklarının Müslüman olarak başladıkları eğitim hayatına şu ya da bu şekilde dinlerini değiştirerek hırıstiyan olarak okuduklarını söylediğini dile getirdi. 


Yeni Akit


Geri Dön