16 / 05 / 2024

Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği

Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği

GANADER, Afrika'nın kanayan yaralarına merhem olmaya devam ediyor. GANADER'in Gana'nın başkenti Akra'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği Osmanlı mimari tarzında büyük bir cami yaptırması sevinçle karşılandı.

TİKA Libya'daki Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi'ni tamamladı!

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı bitirilerek en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

İstanbul'da Kuzey Makedonya Kültür Merkezi açıldı!

Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Hüsni İsmaili, "Kültür merkezi, dostluk ve iş birliği köprüsünü ortaklaşa inşa edeceğimiz bir ev olacak" dedi...

Dostluk Mühendislik İnşaat ve Teknik Hizmetler Limited Şirketi kuruldu!

Dostluk Mühendislik İnşaat ve Teknik Hizmetler Limited Şirketi bugün Şişli'de 5 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Ambouli Dostluk Barajının gövde dolgusu tamamlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Cibuti'de yaptırılan Ambouli Dostluk Barajının gövde dolgusu tamamlandı.

Akdenizrack Gana'da raf fabrikası kurmayı planlıyor!

Türkiye'de ürettiği depolama, ambar ve raf sistemlerini 52 ülkeye ihraç eden kadın girişimci Saniye Kurt, Afrika'ya odaklandı. 2020 yılında Gana'da bir raf tesisi açmayı planlayan Kurt, burada yapılacak üretimle Kenya, Etiyopya ve Senegal pazarlarına ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gazze'de yaptırdığı, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin çalışmalarında sona gelindi. 

Ümraniye Belediyesi'nden Gümüşhane'ye dev yatırım!

Ümraniye ve Gümüşhane Belediyesi dostluk ve kardeşlik bağlarının sosyal, kültürel ve ekonomik işbirlikleriyle güçlendirilmesi için “Kardeş Şehir” protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi ve Aşevinin temeli atıldı.

Mao Gayrimenkul Emlak Turizm İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mao Gayrimenkul Emlak Turizm İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi Mahran Anabosı, Alaa Ganaım ve Omar Assı ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Turmaks'tan Gana ve Güney Sudan'a 2 hastane!

Turmaks, Gana ve Güney Sudan'da kullanılmak üzere 2 adet Level 1 klinik teslimini ve eğitimini kasım ayında tamamladı.

Recep Tayyip Erdoğan Gana Millet Camisi inşaatını gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana'nın başkenti Akra'da bulunan ve inşaatı devam eden Gana Millet Camii ve Külliyesi'ni ziyaret etti.

Türk firmaları Gana'daki konut inşaatlarına katkı sağlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "150'yi aşkın firmalarımız, Gana'nın ihtiyacına binaen enerji, alt yapı ve konut inşaatı olmak üzere özellikle Gana'nın ekonomik kalkınma çabalarına doğrudan yatırımlarıyla katkıda bulunmaya kararlıdır." dedi.

Bursa Deliçay Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde Deliçay'ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan dostluk ve barış köprüsünün inşaatında sona geldi.

Bursa Yıldırım Deliçay Köprü inşaatında sona yaklaşıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan dostluk ve barış köprüsünün inşaatında sona geldi.

Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Haberi

Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği

Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği'nin (GANADER) yurtdışında yaptığı hayırlara bir yenisi daha eklendi. GANADER, Afrika ülkelerinden Gana'nın başkenti Akra'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği Osmanlı mimari tarzında büyük bir cami ve külliye yapımına başladığı öğrenildi. 


AFRİKA'DA MÜSLÜMANLAR İÇİN MERKEZ NOKTA 


Osmanlı mimarisinde Selatin Camii, Gana Baş Müftülüğü binası, içerisinde 450 öğrenci kapasiteli okul, 180 öğrenci kapasiteli yurt, kütüphane, çok amaçlı konferans salonu ve diğer sosyal, kültürel ünitelerinden oluşan Öğretmen Okulu Kampüsü'nün de bulunacağı külliyenin nitelikleri bakımından Gana'da hatta Afrika'da eşi benzerinin bulunmamasına dikkat çekilerek Müslümanlar için merkez olması hedefleniyor. 


Konuyla ilgili gazetemize konuşan Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yard. Doç. Dr. Ramazan Arıtürk şunları söyledi: "2011 yılında Gana'nın başkenti Akra'da bir gün Kurban Bayramı namazının kılınacağı alana...