16 / 05 / 2024

ganaya cami yapılıyor

ganaya cami yapılıyor

GANADER, Afrika'nın kanayan yaralarına merhem olmaya devam ediyor. GANADER'in Gana'nın başkenti Akra'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği Osmanlı mimari tarzında büyük bir cami yaptırması sevinçle karşılandı.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi bin 400 metrekare alana yapılıyor!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi'de Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde yapılan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor. Cami ve külliye bin 400 metrekarelik alana yapılıyor...

Şerifpaşa Cami Meydanı yapılıyor!

Şerifpaşa Cami Meydanı yapılıyor. Şerifpaşa Cami şehrin yeni cazibe merkezi haline geliyor.

Rize Timya Vadisi'nde son rütuşlar yapılıyor!

Rize’de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ tarafından 7.8 hektar alanda inşa edilmeye başlanan 759 konut ile alışveriş merkezi ve cami inşaatında artık son rötuşlar yapılıyor. Konutlar yakında hak sahiplerini teslim edilecek.

Çorum Osmancık Beylerçelebi Cami’nin çevre düzenlemesi yapılıyor!

Osmancık ilçesinin en büyük camisi olan Beylerçelebi Cami’nin (Büyük Cami) bahçesinde belediye tarafından çevre düzenlemesi yapılıyor.

Aksaray Topakkaya'da Selçuklu mimarisinde cami yapılıyor!

Aksaray’ın Topakkaya Belde Belediyesi tarafından 100 yıl ileriye dönük Selçuklu mimarisinde cami yaptırılıyor. Başkan Akbulut, “Camimiz 1960 yılında yapılmış bir camimiz. Biz her zaman buraya bir eser yapana dua edip yad ettik" dedi.

Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'nde tadilat yapılıyor!

Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezinde, bombalı saldırının ardından tadilata hazırlıkları yapılıyor. Bina içindeki eşyalar dışarı çıkarıldı.

Kepez'de imarlı bölgelerin revize planlamaları yapılıyor!

Antalya’da 2B sorunun çözülmesinin ardından imarlı bölgelerde revize planlamalar yapılıyor. Vatandaşların yıllardır beklediği imar özlemine yeni yapılan planlarla son veriliyor.

Körfez Geçiş Köprüsü'nde kopan kedi yolu yeniden yapılıyor!

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-izmir Otoyolu Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü inşaatında, tamamlandıktan kısa süre sonra kopan kedi yolu (Cat Walk) yeniden yapılıyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde kopan kedi yolu yeniden yapılıyor!

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü inşaatında, tamamlandıktan kısa süre sonra kopan kedi yolu (Cat Walk) yeniden yapılıyor. Köprünün 2016 yılının Mart ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Bitlis Güzelsu'ya öğretmenler için lojman yapılıyor!

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyünde öğretmenlerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 6 dairelik lojman yapılıyor. Güzelsu köyünde zamanla ihtiyaç doğmasından dolayı lojman yapımına başlanıldığı belirtildi.

Karacabey'de asfalt çalışmaları yapılıyor!

Karacabey'de yollar ilçenin çeşitli yerlerinde sürdürülen asfaltlama ve parke taş çalışmaları yapılıyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan "Önceliğimiz kangren olmuş bölgeler" dedi.

Bursa Karacabey'de sosyal tesis yapılıyor!

Bursa'nın Karacabey ilçesinde son yıllarda turizm bölgesi olma yolunda hızla yol kat eden Eskikaraağaç Mahallesi'ne Karacabey Belediyesi tarafından sosyal tesisler ve göl çevre yolu yapılıyor.

Düzce'ye saat kulesi yapılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Celalettin Özdal Parkı’nda başlatılan çalışmalar devam ederken Rıhtım Caddesi üzerinde yer alan kavşağa ise yeni bir saat kulesi yapılıyor.

ganaya cami yapılıyor Haberi

ganaya cami yapılıyor

Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği'nin (GANADER) yurtdışında yaptığı hayırlara bir yenisi daha eklendi. GANADER, Afrika ülkelerinden Gana'nın başkenti Akra'da aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği Osmanlı mimari tarzında büyük bir cami ve külliye yapımına başladığı öğrenildi. 


AFRİKA'DA MÜSLÜMANLAR İÇİN MERKEZ NOKTA 


Osmanlı mimarisinde Selatin Camii, Gana Baş Müftülüğü binası, içerisinde 450 öğrenci kapasiteli okul, 180 öğrenci kapasiteli yurt, kütüphane, çok amaçlı konferans salonu ve diğer sosyal, kültürel ünitelerinden oluşan Öğretmen Okulu Kampüsü'nün de bulunacağı külliyenin nitelikleri bakımından Gana'da hatta Afrika'da eşi benzerinin bulunmamasına dikkat çekilerek Müslümanlar için merkez olması hedefleniyor. 


Konuyla ilgili gazetemize konuşan Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yard. Doç. Dr. Ramazan Arıtürk şunları söyledi: "2011 yılında Gana'nın başkenti Akra'da bir gün Kurban Bayramı namazının kılınacağı alana...