29 / 05 / 2024

Beyanname cezaları

Beyanname cezaları

Pişmanlık ve ıslah hükümlerine göre verilen beyannamelere ceza kesilmesine ilişkin bilgilere göre beyannamelere 1. derece 1 kat usulsüzlük cezası kesiliyor. İşte beyanname cezaları 2014 bilgileri..

Kira gelir vergisi beyanname dönemi başladı!

Geçtiğimiz sene evini ya da işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler için kira gelir vergisi beyanname dönemi başladı. Beyannameler 26 Mart akşamına kadar verilebilecek..

Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezaları Tebliği 2018!

1 Ocak 2018 tarihinden tahsil edilecek gürültü cezaları, 2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ ile bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Bağcılar Belediyesi'nden e-beyanname uygulaması!

Bağcılar Belediyesi, vatandaşların emlak beyannamelerini elektronik ortamda yapmaları için e-beyanname uygulaması başlattı.

1.7 milyon gayrimenkul sermaye iradı mükellefi beyanname verdi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, bugünkü yazısında gelir vergisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 2016 sonu itibarıyla, 1 milyon 796 bin 340 gayrimenkul sermaye iradı mükellefi beyanname verdi.

Veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi 2017!

Veraset ve İntikal Vergisi ödemelerinden önce belli zamanlarda beyanname verilmesi gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi 2017..

Kira gelir vergisinde beyanname süresi uzatıldı!

Bu sene 27 Mart'a kadar verebilen kira gelir vergisinde beyanname süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı. Beyannameler AVM'lerde kurulan stantlardan da verilebilecek..

Vatandaş kira gelir vergisi beyanname verme sürelerini kaçırmasın!

Konut kiralarındaki beyanname verme sürelerinde sona yaklaşılıyor. Maliye Bakanı Ağbal konuya ilişkin, "Vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum, beyanname verme sürelerini kaçırmasınlar.” dedi.

Kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017!

2016 yılında taşınmaz malını kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden kimseler bu sene vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017..

Vergi ve vergi cezalarında yeni yapılanma!

Vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri yeniden yapılandıran ve yurt dışındaki varlıkların Türkiye’ye getirilmesinin önünü açan yasa, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Emlak vergisinde gecikme zammı ve cezaların tamamı alınmayacak!

Vergi Usul Kanunu kapsamında 2016 yılı ve önceki vergilendirme dönemlerine ilişkin Yİ-ÜFE tutarının, belli bir ödeme planı kapsamında ödenmesi şartıyla gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı alınmayacak.

Yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

1 Mart 2016 tarihi ile başlayan kira gelir vergisi ile değer artış vergisi dönemi, 31 Mart'a kadar devam ediyor. Peki, beyanname son günü bugün mü? Yoksa yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

2016 değer artış vergisi beyanname süresi uzatıldı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenecek değer artış kazancı vergisi için beyannameler 25 Mart'a kadar verilecekti. Ancak 2016 değer artış vergisi beyanname süresi uzatıldı..

2016 kira gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı!

Kira gelir vergisi için beyanname verme dönemi 25 Mart'ta son bulacaktı. Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile 2016 kira gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı..

Beyanname cezaları Haberi

Beyanname cezaları

Beyanname cezaları 2014!

Pişmanlık ve ıslah hükümlerine göre verilen beyannamelere ceza kesilmesine ilişkin bilgiler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde yer alıyor.


Burada yer alan bilgilere göre pişmanlık talebi kabul edilen beyannamelere 1. derece 1 kat usulsüzlük cezası kesiliyor. 


- Pişmanlık talebiyle verilen beyannamelerde zarar beyanı veya mahsuplar gibi nedenlerle ödenecek verginin bulunmaması veya matraha ilişkin bilgilerin olmaması durumunda pişmanlık talebiyle verilen beyannameler için pişmanlık talebi vergi dairesince kabul edilmiyor.


- Pişmanlık talebi kabul edilmeyen beyannameler kanuni süresinden sonra verilen beyanname kabul edilerek 1. derece 2 kat usulsüzlük cezası ile vergi ziyaı cezasının %50’si kıyaslanarak miktar itibariyle en ağır olanı kesiliyor.


- Kanuni süresinde verilen bir beyannameye ek olarak pişmanlık talebi ile verilen ek beyannameye usulsüzlük cezası kesilmiyor.


- Vergisi kanuni süresinde ödenmiş olmakla birlikte...