14 / 05 / 2024

Beyaz eşyada büyük indirim hamlesi vatandaşı şoke etti! Fiyatlar kaç lira olacak?

Beyaz eşyada büyük indirim hamlesi vatandaşı şoke etti! Fiyatlar kaç lira olacak?

Türkiye'nin önde gelen beyaz eşya üreticileri ürünlerini e-ticaret sitelerinde satılmasını engellemek için girişim başlattı. Markalar daha fazla rekabet adına aşırı fiyat kıran e-ticaret siteleri yerine ürünleri kendi platformları üzerinden satma kararı aldı.



Beyaz eşya fiyatlarında sağladıkları indirimleriyle dikkat çeken e-ticaret siteleriyle üretici firmalar satış konusunda anlaşmazlığa düştü. Türkiye'nin önde gelen beyaz eşya firmaları mallarını e-ticaret sitelerinde satmama karı aldı. Alınan karar tüketicinin aleyhine olunca devreye Rekabet Kurumu girdi. 

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kurutma makinesi ile TV üreticisi bazı firmalar ürünlerini e-ticaret platformlarından çekmek için bastırırken Rekabet Kurumu daha önce beyaz eşya sektörü için aldığı BSH kararına atıfta bulunarak, "Rekabeti ihlal edici durumlarda objektif kriterler keyfiyete göre belirlenemez" uyarısında bulundu.  Bundan evvel Kurul, 16.12.2021 tarih ve 21-61/859-423 sayılı kararı (“Karar“) ile BSH Ev Aletleri ve Sanayi Ticaret A.Ş.’nin menfi tespit ve muafiyet başvurusunu sonuçlandırdığını duyurmuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön