10 / 05 / 2024

Beyaz eşyada iç talep yükseldi, ihracat geriledi!

Beyaz eşyada iç talep yükseldi, ihracat geriledi!

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'ne (TÜRKBESD) göre yılın ilk altı ayında yurt içi satışlar artarken, ihracat azaldı. Başkan Gökhan Sığın, üretimlerinin 33 milyon adet, ihracatlarının 26 milyon adet olduğunu ifade etti.



YASSI ÇELİK İÇİN VERGİ ÇAĞRISI

Dunya.com’daki habere göre TÜRKBESD Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Yavuz, beyaz eşya sektörünün maliyetlerinin önemli bir kısmını yassı çeliğin oluşturduğunu belirterek, küresel gelişmeler kaynaklı arz ve talep dengesizliklerinin yassı çelik ürünlerinde fiyat artışlarına neden olabildiğini söyledi.

Beyaz eşyada iç talep yükseldi, ihracat geriledi!

Yavuz, “Fiyat dalgalanmaları ve teslim sürelerindeki belirsizliğe rağmen üretimde sürdürülebilirliği sağlamak zorundayız. Beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerimizin farklı kaynaklardan yüksek koruma oranları ile ithalat yapması lazım.  Bu durumun, enflasyon riskine neden olabildiğini ve uluslararası rekabetçiliğimiz açısından tehdit oluşturduğu görüşündeyiz. İhracatın olumsuz seyrettiği bu dönemde yassı çelik özelindeki politikalar güncellenmeli, temel girdilerden biri olan çelik üzerindeki gümrük vergileri kaldırılmalıdır” şeklinde konuştu.


 

 


Geri Dön