19 / 05 / 2024

Beyaz İnşaat AVM yapımında söz sahibi oluyor!

Beyaz İnşaat AVM yapımında söz sahibi oluyor!

çeyrek yüzyılı aşan bir inşaat birikimi ile bu zamana kadar inşa ettiği 2 milyon metrekarede 2 bin konut inşa eden Beyaz İnşaat, 2011 yılı içinde 4 büyük projenin daha temellerini atmayı planlıyor



çeyrek yüzyılı aşan bir inşaat birikimi ile bu zamana kadar inşa ettiği 2 milyon metrekarede 2 bin konut inşa eden Beyaz İnşaat, 2011 yılı içinde 4 büyük projenin daha temellerini atmayı planlıyor. Ocak ayından itibaren projelere başlayacaklarını dile getiren Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Beyaz, diğer üç projenin de etütlerini devam ettiğini dile getirdi.

İstanbul"un değişik semtlerinde 200"e yakın projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Beyaz, œSon 2 yıl içinde Capacity AVM-Hotel, Beyaz Residence, Beyaz Kent, Beyaz City Residence-AVM, Beyaz Konaklar, White Hill-AVM ve Beyaz Auto Center projelerini gerçekleştiriyoruz. Bunların bir kısmında sona yaklaşırken diğer bir kısmında da satışlara devam ediyoruz diye konuştu.

Ağırlıklı olarak konut ürettiklerini altını çizen Beyaz, bunlara ek olarak AVM projelerine de imza attıklarını hatırlatarak, œKonuta ilave olarak birçok iş merkezi de yaptık. Ancak AVM anlamında CAPACİTY AVM ilk deneyimimiz olmakla birlikte en güzel projelerimizden biri oldu. AVM konusunda da gayet iyi bir deneyime sahip olduğumuzu söyleyebilirim   diye konuştu.

˜Temennimiz ivmenin 2011"de devam etmesi"

Sektör hakkındaki deneyimlerini de paylaşan Muzaffer Beyaz, inşaatın son on yıldan bu yana dengesiz bir seyir izlemesine rağmen Türkiye"de son iki yıldan bu yana yeniden bir yükseliş ivmesi yakaladığını ve belirterek bu ivmenin gelecek yılda devam etmesini temenni etti.

İnşaatın Türkiye"nin lokomotif sektörü olduğunu söyleyen Beyaz, 2004"den itibaren ikişer yıllık dönemler halinde farklı gelişmeler yaşadıklarını belirten Beyaz, œ2004"ten sonra iki yıl yükselişte iken, 2007 ile 2008 yıllarında durağan ve sancılı bir dönemden geçildi. 2009 ile 2010 yılında ise inşaat sektöründe beklediğimiz hareketliliği yakaladık. İki yıl önce sektör son 10 yılın en büyük durgunluğunu yaşadı. Hala da sancıları ve olumsuzlukları devam etse de gözlemlerimize göre olumlu yönde bir yükseliş mevcut şeklinde konuştu.

Lokomotif sektör diğerlerini de çekiyor
Lokomotif sektör olmanın gereği olarak diğer sektörlerin de olumlu şekilde etkilendiğinin altını çizen Beyaz, œ2011 yılında bu yükselişin devam edeceği umudunu taşıyoruz. Bundan dolayı yatırımlarımızı ve pozisyonumuzu buna göre belirliyoruz. İstanbul Türkiye"nin inşaatta potansiyeli iyi olan illeri içerisinde diye konuşarak sözlerini bitirdi.

˜İşi bilen yapsın"
Devletin ve hükümet inşaatı ehli olanın, bilgisi ve birikimi olanın yapmasını sağlamalı ve inşaat sektörünün büyümesini sağlayarak önünü açmalı. İşi bilmeyenlerin sektörde at koşturmasının yanı sıra yanı sıra finansman, kalifiye eleman, yatırım belirsizlikleri, demir, çimento ve diğer inşaat malzemelerinin inişli çıkışlı fiyatları gibi sorunlarla da uğraşıyoruz. Türk ekonomisinin can damarı olan inşaat sektörünün hareketlenmesi demek, piyasaların hareketlenmesi demektir.

 


Geri Dön