01 / 05 / 2024

Beyaz Saray'ın yemek odası 600 bin dolara yenilendi!

Beyaz Saray'ın yemek odası 600 bin dolara yenilendi!

Beyaz Saray'ın yemek odası Michelle Obama'nın zevki doğrultusunda 600 bin dolara yenilendi. Odadaki önemli detaylardan biri odaya mavi rengin katılmış olmasıydı. Oda daha canlı renk ve kumaşlar tercih edildi.



ABD First Lady'si Michelle Obama, 600 bin dolar (1 milyon 620 bin TL) harcadığı Beyaz Saray yemek odasının yeni dekorasyonunu gösteren fotoğrafları vatandaşlarıyla paylaştı. Son olarak eski First Lady Hillary Clinton'ın 1998'de dekore ettirdiği salonda yeni sandalyeler ve yeni bir halı yer alırken, salondaki renk tercihleri ve kumaşların değiştirildiği görüldü. Odadaki önemli detaylardan biriyse odaya mavi rengin katılmış olmasıydı. Obama çiftinin Hawaii'deki evlerinden esinlenerek okyanus renginin halı ve perde gibi eşyalarda görüldüğü gözlendi. 


DEKORASYON UZMANIYLA KRİZ 

First Lady Obama'nın bu değişikliği aylar önce yapmak istediği ancak 2009'dan bu yana Beyaz Saray'da çalışan çiçek dekorasyonu uzmanı Laura Dowling ile anlaşmazlığa düştüğü için yemek odasındaki bu görsel değişikliğin uzadığı belirtiliyor. Amerikan medyası, bu anlaşmazlık üzerine Dowling'in istifa etmek zorunda kaldığını, hatta güvenlik görevlilerinin eşliğinde, şubat ayında Beyaz Saray'dan ayrıldığını duyurdu.


Sabah


Geri Dön