28 / 07 / 2024

Beycity AVM'nin önündeki park kiraya verildi!

Beycity AVM'nin önündeki park kiraya verildi!

Esnaf ve alışveriş merkezinin önünü otopark ihalesine çıkardılar. İhaleyi Beylikdüzü Belediyesi'nin şirketi kazandı; aynı yerde bulunan bir esnafa otoparkı kiraya verdi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Büyükşehir Mahallesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Yeşil Vadi'nin karşısında, Beycity alışveriş

merkezi önününde ki park alanının kiraya verilmesi esnafı isyan ettirdi. Önceki akşam araçların park ettikleri yerin giriş ve çıkışının zincirlerle kapatılmasına tepki gösteren çevre esnafı, "Yapılan etik değildir mağdur olduk" serzenişinde bulundu.


Aynı hata yapılmıştı


İhaleyi alan Beylikdüzü Belediyesi'nin iştiraki BEYAŞ'ın yüklenici firma olarak adı geçen yeri

kiraya vermesi şaşkınlıkla karşılandı. Gazetemizi arayan bölge esnafı, "Belediye eski Başkanı Yusuf Uzun döneminde de burası ihale edildi. Esnafın tepkisi üzerine ihaleden vazgeçilmişti. Aynı ihalenin tekrar edilmesi geçmişten ders çıkarılmadığını gösteriyor" yorumunu yaptı.


Etik ve hoş değil


BEYAŞ'ın ihaleyi kazanıp, sonra otoparkı buradan faydalanan cafe sahibine vermesini de etik bulmayan çevre esnafı, "Hem etik değil hemde hoş değil. Şayet belediyenin gelire ihtiyacı varsa, bu otoparktan faydalanan esnafa işgaliye harcı kesilir sorun çözülürdü. Buranın ücretli olması ve özellikle dün akşamdan sonra ilkel yöntemlerle zorbalıkla kapatılması doğru değildir" diyerek Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan esnafın mağduriyetini gidermesini istedi.





Gazetemistanbul


Geri Dön