30 / 04 / 2024

Beykoz Karlıtepe, İstanbul'un ikinci Çamlıca'sı olacak!

Beykoz Karlıtepe, İstanbul'un ikinci Çamlıca'sı olacak!

Beykoz’un önemli turizm yatırımları arasında yer alan ve Çamlıca’ya alternatif olarak geliştirilen Karlıtepe Mesire Alanı Projesi’nde arazi çalışmaları devam ediyor. İşte 240 dönüm arazi üzerinde kurulacak Karlıtepe Mesire Alanı’ndan fotoğraflar...



İstanbul’un eşsiz manzarasının izlenebileceği, ailelerin birlikte vakit geçirip piknik ve spor yapabileceği, ilçe turizmini canlandıracak Karlıtepe C Tipi Mesire Alanı’nın yapımı son hızla devam ediyor. 


Toplam 240 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan Karlıtepe Mesire Alanı’nda çalışmalar tamamlandığında İstanbullular ikinci Çamlıca’ya kavuşmuş olacak, yerli ve yabancı turistler şehrin güzelliklerine tanıklık etmek için artık Beykoz’u tercih edecek.


Beykoz Karlıtepe, İstanbul un ikinci Çamlıca sı olacak!



Araç yolunun yapımı sürüyor


Beykoz Belediyesi’nin talebi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan proje kapsamında alt yapı çalışmaları tamamlandı.


Projede ilk olarak alanı boydan boya geçen 1630 metre uzunluğundaki araç yolunun yapımına başlandı. Mesire alanına giriş tek yön olacak. Araçla gelecek ziyaretçiler için 170 araçlık  otopark hizmet verecek.  


Beykoz Karlıtepe, İstanbul un ikinci Çamlıca sı olacak!



Doğayla uyumlu üniteler


Ziyaretçilerin rahatı için her türlü ayrıntının düşünüldüğü alanda ahşap kır lokantası, büfeler, piknik masaları, wc’ler ile yapımına başlanan diğer üniteler ahşap malzemelerden inşa ediliyor.  


Ailelerin piknik, spor ve eğlenceyi bir arada bulabileceği alanda kameriyeler, açık ve kapalı seyir terasları, yağmur barınakları ve çeşmeler gibi üniteler de hazırlanıyor. Bu üniteler de projenin konseptine uygun olarak ahşaptan yapılıyor.     


Beykoz Karlıtepe, İstanbul un ikinci Çamlıca sı olacak!



Eğlenceli oyun grupları  


Mesire alanı tamamlandığında çocuklar için bir birinden orijinal ve büyük oyun grupları yeşillikleri süsleyecek.  Alana yerleştirilecek macera kompleksleri, tırmanma modülleri ve salıncaklarda çocuklar zevkli ve eğlenceli vakit geçirecek.    


Oyun gruplarından biri ise engelli çocuklara ayrılacak.


Bisiklet ve yürüyüş yolları   


Boğaz Manzarasını şehri zümrüt yeşiliyle buluşturan proje spor sahalarını da içeriyor. Basketbol, voleybol ve halı sahanın yapımına başlandığı alanda bisiklet yolları da inşa ediliyor.


Yürüyüş yollarının yanı sıra alanın farklı noktalarına spor aletleri de yerleştirilecek.


Başkan Çelikbilek: “Turizm Canlanacak”  


Turizm kenti olarak şekillenen Beykoz’da Karlıtepe Mesire Alanı’yla şehri çekecek alternatif bir mekân hazırlandığını söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Heyecan duyduğum önemli projelerden biri bu. Belediye olarak bu proje için imkânlarımızı seferber ettik. Karlıtepe,  Çamlıca’dan daha görkemli bir mekân haline gelecek. Vatandaşlarımız seyir alanlarıyla tüm İstanbul’u seyredebilecek. Beykoz’un turizmine ciddi katkı sunacak. Karlıtepe teleferik hattının kurulmasıyla bu bölgede daha güzel bir canlılık yaşanacak. Şimdiden şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.


Karlıtepe Mesire Alanı’nın,  İBB tarafından kurulması planlanan Karlıtepe-Sultaniye Teleferik hattıyla daha da ilgi görmesi bekleniyor.


Beykoz Karlıtepe, İstanbul un ikinci Çamlıca sı olacak!



Karlıtepe C Tipi Mesire Alanı'nda neler olacak? 


Kır lokantası 1 adet


Kameriye (25 m2) 4 adet


Yağmur barınağı (25 m2) 4 adet


Büfe 4 adet


Piknik üniteleri


Çeşmeler


Çocuk oyun alanları


Engelli oyun alanı


Spor sahaları (Mini futbol, voleybol, tenis ve basketbol sahaları)


WC’ler


Seyir terasları (Kapalı ve Açık)


Anfi


Otoparklar.


Geri Dön