11 / 05 / 2024

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm krizi bitmiyor! İşte son durum!

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm krizi bitmiyor! İşte son durum!

İstanbul'da Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm kapsamında belediyenin yıkım ısrarı sürüyor. Konuya mahallelinin tepkisi de büyüyor. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; polisler gece saatlerinde, Beykoz Tokatköy mahallesine gelmeye başladı. Sabah saatlerinde ise yıkım işlemleri için tahliyelere geçildi. Ancak bazı konutlar boşaltılmış değil, içinde oturanlar bulunuyor. 

Beykoz Belediyesi tarafından yıkım emri verilen binaların kapıları kırıldı ve bu şekilde içeri girilerek, evlerde yaşayanlar zorla dışarı çıkartıldı. 

Beykoz Tokatköy de kentsel dönüşüm krizi bitmiyor! İşte son durum! 

Bu sırada yine evlerinin çatısına çıkanlar ve duruma tepki gösterenler oldu. Bazı mahallelinin eşyaları ise belediye görevlileri tarafından sokağa çıkarıldı. 

Mahalleden görüntüleri de paylaşan semt sakini konuyla ilgili açıklamalarda bulundu, "Öncelikle kentsel dönüşüm için imar planı gerekiyor. Zaten burası rezerv alan ilan edildi. Bizim toplam 90 tane davamız var" şeklinde konuştu. Bunun içinde yıkım ve tahliye davalarının olduğunu da dile getiren semt sakini, "Ana davada bilirkişi rapor hazırladı ve hukuka aykırılığı ortaya koydu. Zaten bundan sonra hızlandılar. Taciz, baskı arttı. Çünkü bir an önce hiçbir engelle karşılaşmadan burayı yıkıp bitirmek istiyorlar" açıklamasında bulundu. 

Beykoz Tokatköy de kentsel dönüşüm krizi bitmiyor! İşte son durum!

İmar planının iptal olmasından korktuklarını belirten mahalleli, "Rezerv yapı ilan edilmesiyle ilgili bir  dava da var. Bilirkişi atandı bu davada da. 28 Eylül’de gelecek o da. Yani asıl amaç burayı 28 Eylül’e kadar bitirmek" şeklinde konuştu ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararlarını da 28 Eylül'den sonraya attığının altını çizdi. 

"Belediye de bunu fırsat bilip yürütmeyi durdurma dahi olsa, hukuki süreç devam etse dahi evleri yıkmaya girişti" diyen semt sakii, pazartesi günü, yürütmeyi durdurmayla ilgili iki tane davası olan bir ailenin evinin yıkıldığını aktararak "Şimdi mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı gelirse ne olacak?" sorusunu yöneltti.

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Esenler'de 60 bin konut dönüştürülecek! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü! 

İzmir Gaziemir'de kentsel dönüşüm tam gaz! Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı 2. etap için imza atıldı!


Geri Dön