06 / 05 / 2024

Beykoz'a modern plato kurulacak!

Beykoz'a modern plato kurulacak!

Birçok diziye ve filme ev sahipliği yapan Beykoz'a, modern plato kuruluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak platoda Türk filmlerinin yanısıra yabancı filmler ve diziler çekilecek



Birçok diziye ve filme ev sahipliği yapan Beykoz'a, modern plato kuruluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak platoda Türk filmlerinin yanısıra yabancı filmler ve diziler çekilecek. Bu alanda film stüdyolarıyla birlikte gezi ve görsel sergi alanları da yer alacak.
Kılıçlı köyünde askeri alan olarak hizmet veren 260 dönümlük arazi, İstanbul Orman Müdürlüğü'ne devredilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı. Araziyi Beykoz Belediyesi, 253 bin lira bedelli 29 yıllığına kiraladı.

16 MİLYON LİRA HARCANACAK
Yıllarca TSK 2. Füze Filo Komutanlığı olarak hizmet veren araziye plato kurulması için çalışmalar başladı. Yeşilçam film platosuna dönüştürülecek alan için 16 milyon lira harcanacak. Bu kapsamda, askeri amaçla kullanılmak üzere yapılan binalar ve hangarlar onarılacak ve amaca uygun hale getirilecek. Ayrıca bin 200 metrekarelik dev stüdyo inşa edilecek. Sosyal ve kültürel ihtiyaçların sağlanması için 3 dönüm kapalı alanın kurulacağı alanda, her türlü teknik donanım ve ekipman yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu projeyle İstanbul'un kültür ve sanat mirasına önemli bir tesis kazandıracaklarını ifade ediyor.
Sabah Metropol


Geri Dön