30 / 04 / 2024

Beykoz'da tabelalar Türkçe olacak!

Beykoz'da tabelalar Türkçe olacak!

Beykoz Belediye Meclisi'nin aldığı kararlardan biri de ilçede bulunan işyeri isimlerinin Türkçe isimler olması hakkındaki teklifti; böylece Beykoz'da adında yabancı isim bulunan işyeri tabelaları değişecek. Öte yandan Belediye iki kuruma bina tahsis etti.



Beykoz Belediye Meclisi Ocak ayının son toplantısı için Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında bir araya geldi. Ocak ayının son toplantısını 09 Ocak 2015 Cuma günü gerçekleştiren Beykoz Belediye Meclisi, Meclis Başkanı Yücel Çelikbilek başkanlığında ilçe için kararlara imza attı.  


Toplantıda Beykoz İlçesi Çubuklu Mahallesi, 28 Pafta, 185 ada, 1 parsel ile Çavuşbaşı Mahallesi, 3 pafta, 7 parsel sayılı taşınmazların “Tarım Dışı Amaçlı” kullanımı ile ilgili Kamu Yararı Kararı alınması hakkındaki İmar Komisyonu ve Hukuk Komisyonu raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.


Diğer gündem maddeleri olan;  


- Sokak İsmi verilmesi hakkındaki Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu raporu.


- Sokak İsmi verilmesi hakkındaki Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu raporu.


Beykoz Belediyesi'nden bedelsiz bina tahsisleri!


- Beykoz İlçesi, Çiftlik Mahallesi 1623 Ada 10 Parselde belediye mülkiyetinde bulunan 2 (İki) adet binanın bedelsiz olarak 3 yıllığına Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına Tahsis edilmesi hakkındaki Hukuk Komisyonu raporu.


- Gümüşsuyu Mahallesi Şehit Bülent KOCABIYIK Caddesi’ndeki hizmet binasının ikinci katında yer alan ofislerin geçici olarak 10 (On) yıllığına Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına tahsis edilmesi hakkındaki Hukuk Komisyonu raporu.


- 2886 Sayılı Kanun uyarınca hisse satışı yapılan Çiğdem Mahallesi 247 ada 26 parselden hisse satın alan kişilerin binalarının aslında 231 ada 20 parselde bulunması nedeniyle, 231 ada 20 parseldeki belediyemiz hissesiyle ile ilgili işlemi hakkındaki Hukuk Komisyonu raporu.


- Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki Hukuk Komisyonu raporu.


- İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 2015 yılı ücret tarifelerinin yeniden düzenlenmesi hakkındaki Tarife Komisyonu raporu.


- Madde Bağımlısı olan 20 (yirmi) vatandaşın tedavi masraflarının karşılanması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Aile Komisyonu raporu.


Tabelalar Türkçe olacak!


- İlçede bulunan işyerleri isimlerinin Türkçe isimler olması hakkındaki Kültür ve Turizm-Komisyonu ve Hukuk Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.


24 İşyerine Hafta Tatil Ruhsatı Verilmesi hakkındaki Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün teklifi ise teklif karar olarak görüşüldü.


Beykoz Belediye Meclisi 2 Şubat 2015 Pazartesi günü saat 10:00’da Şubat ayının ilk toplantısı için bir araya gelecek.


Beykoz Belediyesi


Geri Dön