27 / 04 / 2024

Beylikdüzü, İstanbul'un yeni Riva'sı olmak istiyor

Beylikdüzü, İstanbul'un yeni Riva'sı olmak istiyor

Beylikdüzü, Türkiye'nin en büyük metropolü olan İstanbul'un hemen batısında yer alan yeni ilçelerden birisi



Planlı ama yarısı boş araziler, ilçenin yüzde 55'inde halen yolların yapılmamış olması, çam ormanlarının kenarında koşu parkurları, eğitimli insanlar, düzenli yapılaşma ve deniz kenarında düşük katlı villalar Beylikdüzü'ne `İstanbul'un ikinci Rivası' hayalini kurduruyor.

Beylikdüzü, Türkiye'nin en büyük metropolü olan İstanbul'un hemen batısında yer alan yeni ilçelerden birisi.  Marmara Denizi'ne 13 km. kıyısı olan, inşaat firmalarının hızla yeni projeler ürettiği ve halen 55 bin konutun bulunduğu Beylikdüzü, orta ve üst gelir grubuna hitap eden bir nüfusa sahip. Genel sıralamada İstanbul'un ilçeleri arasında 5. olan Beylikdüzü, yeni ve uygun bütçeli ev satın alabilme imkanları ile aynı zamanda İstanbul'un son dönemde talep gören modern bir ilçesi.
 
İlçenin tamamına altyapı hizmetleri hızlı ve homojen bir şekilde götürülürken gelecek için oluşan kent siluetini düşük emsalli bahçeli yapılar, yeşil alan ve doğayla iç içe bir Beylikdüzü hayali oluşturuyor. Doğayla barışık, ilçenin halen yarısından fazlasına yolların yapılmadığı, planlı ama bakir Beylikdüzü arazileri, bu arazilerin hemen yakınlarında konut alan insanların sığınağı haline geliyor. İlçe nüfusunun eğitim seviyesini yüksekliği, yüzde 40'ının üniversite mezunu olması, 30 bin öğrenci ve 2 bin öğretmen olması da bu görüşü destekliyor. Ayrıca İstanbul'un karmaşasından kaçanların ilk adreslerinden birisi de Beylikdüzü.

Sosyo-kültürel seviyesi yüksek olan Beylikdüzü'nü, genellikle şehrin gürültüsü ve kalabalığından uzak, doğayla iç içe yaşamayı sevenler tercih ediyor.  Sanat, spor ve iş dünyasından da talep var.

Şehir merkezindeki yapılaşmanın getirdiği yoğunluk ve kargaşadan uzak bir bölge olan Beylikdüzü'nde yapılar düşük emsalli. İlçenin üçte birini oluşturan sahil kesimi villalardan oluşurken, iç kesimlerde çok katlı yapılar mevcut. İlçenin genelinde düşük emsalli yapılara yer verilerek, yeşillik alanlar korunuyor.
 
Alt yapısı ve kentleşmesi göz önüne alındığında ilçenin alt ve üst yapısının yüzde 45 oranında tamamlanmış olduğu göze çarpıyor. Gürpınar, Yakuplu ve Beylikdüzü beldelerinin birleşmesiyle oluşan ilçede henüz trafiğe açılmayan yolların oranının yüzde 55 olması dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle sayfiye bölgesi olarak bilinen Sahil Mahallesi ve Kavaklı Mahallesi'nde yapılaşma yok denecek kadar az olduğundan buradaki altyapı çalışmaları halen devam ediyor. Gerek denizle bütünleşme anlamında, gerekse yeşil alanın bol olduğu düzenli siteler şeklindeki sorunsuz yapılaşma nedeniyle, ekonomik ve kaliteli ev almak isteyenler için Beylikdüzü, konut almak isteyenlerin bölge araştırmalarının başında geliyor.
 
Beylikdüzü, İstanbul'un karmaşasını belli bir oranda bünyesinde barındırıyor. İlçenin E-5'e ve hareketli bir yapısı olan Esenyurt'a sınır olması, 13 km uzunluğunda Marmara Denizi sahili, limanı, gümrüğü, 3 petrol dolum tesisi, 4 kapalı spor salonu ve 2 stadyumu olması hareketliliği getiriyor ama trafik sorun olmuyor. Toplu ulaşım açısından metrobüs projesinin yakında hayata geçmesi, E-5 ve E-6 ile sağlanan ulaşımı çeşitlendirecek ve hızlandıracak. Şu an Avcılar'a kadar gelen metrobüs hattının Beylikdüzü'ne kadar uzatılması ile birlikte bir yıl içinde Anadaolu yakasında Söğütlüçeşme'ye kadar ulaşım sağlanacak.
 
Tamamı planlı bir ilçe

Beylikdüzü, İstanbul'un gelişmekte olan tamamı planlı bir yerleşim merkezi. 1/5000 ölçekli planlama ile çalışmalara devam ederken şu anda 200 bin olan nüfus 4-5 yıl içerisinde bölgedeki hızlı yapılaşmayla paralel olarak artıp 500-550 bine ulaşması bekleniyor. Yatırımlar ve bölgeyle ilgili her planlamada da beklenen nüfus düşünülerek hareket ediliyor.
 
Beylikdüzü'nün kuzey kısımları yani E-5 Karayolu'na yakın olan kesim 15-20 yıl öncesinde yapılanmaya başladı. Doğu-batı istikametinde yüksek katlı binalar bulunmakla beraber halen toplam arazinin yüzde 50'si planlanmış ham arazi şeklinde duruyor. Bu da yeni konut projeleri için uygun arsalar anlamına geliyor.
 
Yerel yönetim yapılaşmayı destekliyor

Bölgenin imarlı ve planlı olarak gelişmesi için yerel yönetim bir takım çalışmalarda bulunuyor. Örneğin inşaat ve gayrimenkul hareketliliğinin fazla olduğu bölgede gelen talepler hızlı bir şekilde cevaplanarak kolaylık sağlanıyor. Buna rağmen bölgede yüksek yapılaşmayı tercih etmeyen yerel yönetim, yaşam alanlarını geniş tutarak, ferah yollar ve yeşil alana öncelik veriyor.

Kaçak yapılaşma yok

Yeni kentleşen bir bölge olması ve son yıllarda planlı yapılaşmaya verilmesi ile Beylikdüzü şuan ki haliyle kaçak yapılaşması olmayan örnek bir ilçe. Toplu konut projelerinin yapılması, çarpık kentleşmeye izin verilmemesi, kaçak yapılan binaların yıkılması gibi önlemler, bugünkü Beylikdüzü'nü oluşturuyor.
 
Sonuç olarak Beylikdüzü; modern mimarisi ile düzenli yapılanmanın olduğu, refah seviyesi yüksek sakin ve huzurlu bir bölge olarak İstanbul'un `taşı toprağı altın' köşelerinden birisini oluşturuyor.

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil

"Ulaşım imkanları kenti yakınlaştırıyor"

Türkiye'nin yüzde 80'inin talebini karşılayabilecek fiyat ve ödeme koşullarıyla yüzde 20'sinin sahip olabileceği kalite ve standartta proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, A sınıfı kaliteyi C sınıfının dahi sahip olabileceği fiyatlarla satışa sunduklarını söyledi. Yeşil, krize rağmen kısa sürelerde satılan İnnovia 2'yi de bunun en açık göstergesi olarak gösterdi.

Kar oranları gerçekçi olmalı

Uygun fiyat ve ödeme koşullarının aslında tüketiciler için en önemli kalemi oluşturduğuna değinen Engin Yeşil, uygun proje ile 2009 yılında Innovia'nın 2. Etabı'nda olduğu gibi çok kısa bir sürede satışın gerçekleşeceğini iddia etti. Global krizin Türkiye'de en çok hissedildiği dönemde İnnovia 2'nin gösterdiği satış grafiği karşısında diğer firmalarında kampanyalar düzenlediklerini ifade eden Yeşil, "Bizim fikirlerimiz ile sektörün önü açıldı. Innovia projemiz bu yıl kaliteli konut ve yaşam standardına sahip olmak isteyenler için fırsatlar sundu" diye konuştu.

Beylikdüzü'nü İstanbul'un hızlı büyüyen sık yerleşimli bölgesi ve yükselen değeri olarak tarif eden Yeşil, mevcut ulaşım yatırımları bittiğinde Innovia'da ev sahibi olanların 20 dakika gibi kısa bir sürede şehir merkezine gidebileceklerini planlıyor. Konut edinmek isteyenlerin mutlaka göz önünde bulundurması gereken konunun toplu ulaşım araçlarının güzergahlarına yakınlığı olduğuna değinen Yeşil, "Proje lokasyonlarının ulaşımı çok önemli. Konut edinmek isteyenlerin tercih ettiği sosyal imkanlar ve yeşil alanlar bakımından zengin projeler ulaşım imkanlarının oluşmasıyla uzak olmaktan çıkıp çok değerlenecek. Şehir içinde ise bu tür imkanlarının bulunduğu projeler ulaşılabilir olmaktan çok uzak. Bu dönemde en akıllı yatırım ulaşım imkanları gelişecek olan lokasyonlardan konut edinmek" diye konuşuyor.

İstanbul Edirne yönünde büyüyor

İstanbul'un şehir planlaması dahilinde nüfusun Silivri ve Çorlu bölgesine kaydırıldığını ve bölgenin büyüdüğünü belirten Yeşil, "Büyüme hattının tam merkezi olan Beylikdüzü bölgesi hem büyüme yönünün ortasında bulunuyor hem de konut fiyatları çok uygun. Beylikdüzü'nde konut edinme ve yatırım yapmanın şu anda tam zamanı" diyerek sözlerini bitirdi.

Özyurtlar İnşaat Tamer Özyurt

"Konut projeleri kenti dönüştürmeli"

Faaliyet gösterdikleri Esenyurt bölgesinde ilk yapılaşmaların çarpık kentleşme örneği olduğunu söyleyen Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, yapıların zamanla yükseldiğini ama kentsel anlamda dönüşemediğini belirtti.

İlk yapılan tek katlı gecekonduların zamanla çok katlı binalara dönüşmesine rağmen kentsel dönüşümün gerçekleşmediğini söyleyen Özyurt, "Bölgeye ilk gelenler kendi imkânları ile yaptıkları konutlara yerleşti. Gelişen yaşam koşulları, bölge insanının gelir düzeyinin artması, bölgeye yeni yerleşen insanların beklentilerinin farklı olması projelerde sosyal donatıları öne çıkardı.  Bölge zamanla bir tarafta Bahçeşehir-Boğazköy-Esenkent, diğer tarafta Ispartakule ve üçüncü tarafta da Beylikdüzü-Avcılar gibi modern ve gelişen yerleşim yerlerinin ortasında kaldı" diye konuştu.

Ulaşımı kolay

Esenyurt bölgesi ulaşım olarak hem E-6 hem de E-5'e yakın olması ve yeni projeler için uygun arsalar bulunması, birçok firmanın bölgede proje gerçekleştirmesine neden oluyor. Özyurtlar İnşaat'ta 20 yıl önce gelerek Esenyurt'ta konut projeleri gerçekleştirmeye başladı ve uyguladığı projelerde kentsel dönüşüme destek veren konutlar üretti.

Özyurtlar İnşaat, Esenyut bölgesinin yakın gelecekte nüfusunun artarak 400 bin ile 600 bin arasında seyredeceğini hesaplıyor ve planlarını bu öngörüler üzerine kuruyor. Bölgede birçok konut projesinin gerçekleştiğinin altını çizen Özyurt, "Bizim gibi birçok inşaat firmasının bölgemizde başlamış ve başlayacak yeni projeleri bulunuyor. Bölgedeki projelerde konut ve işyeri fiyatları ile ödeme şartları incelendiğinde diğer bölgelere göre oldukça cazip durumda olduğu hemen anlaşılır. Bölgenin Haramidere'ye yakın olan Talatpaşa Mahallesi'ndeki yapılaşmalar yüksek katlı. Binaların yükselmesi ile yeşil alanlara ayrılan alanlar artıyor. Esenyurt, İstanbul'un Avrupa yakasında büyük projelerin üretilebileceği alanlardan birisi olduğu için bölgenin cazibe merkezi oluyor. Bizde gelişen bir lokasyon olan Esenyurt'ta Ak&Nmerkez ve Nyamaç projeleri yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Babacan

"Bölgede 3 projesi var"

İstanbul Beylikdüzü'nün geleceğine yatırım yapan firmalardan olan Babacan Yapı, bölgenin en merkezi noktalarına inşaa ettiği Crown Residence, Crown Park  ve Crown Plaza ismindeki 3 proje ile dikkat çekiyor.
Gelecek yılın inşaat ve konut açısından son derece verimli geçeğini planlayan Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Babacan, 2009 yılının havasını üzerlerinden attıklarını belirtiyor. Gayrimenkul satın almak isteyenler için dönemin son derece uygun olduğunu söyleyen Babacan, "Bir daha bu fiyatların zor bulunacağını düşünüyoruz. 2011'de fiyatlar yüzde 25 ile 30 oranında artacak. Çünkü kaba inşaat malzemelerine gelen zam daha tüketicilere yansımadığı için satışlar aynı hızla devam ediyor" dedi.

Herkes hayalideki konutları alabilir

İnşaat yapmak için seçtikleri Beylikdüzü'nün kendilerini yanıltmadığını belirten Mehmet Babacan, bu yılın geçen yıl yaşanan kriz ile geleceği parlak olması beklenen 2011 yılı arasında geçiş olacağına inandığını belirterek, "2010'un geçiş yılı olacağını düşünüyorum. Eskiden daire almak insanların hayaliydi. Şu an çalışan herkes daire alabiliyor. Her kesimden insanlara daire satabiliyoruz. Banka faiz oranlarına bakarsanız tarihinde ilk defa bu kadar düşmüş. Kesinlikle şu anda daire almanın tam zamanı" diyerek Beylikdüzü'ne yatırım yapmak için doğru zamanda olunduğuna dikkat çekti.


Beyzade Konakları Teknik Koordinatörü Muammer Yıldırım

"İnşaat kontrolleri sıkı yapılmalı"

İstanbul Beylikdüzü'nün geleceğini parlak gören ve yatırım yapan konut üreticilerinden birisi de Beyzade Konakları ile ismi sıkça duyulan Altınev İnşaat. Gayrimenkul geliştirmek için işe bölgeyi etüd ederek başladıklarını söyleyen firmanın teknik koordinatörü Muammer Yıldırım, ilçenin altyapı bakımından çok yetersiz olduğunun altını çizdi. Her şeyin yerel yönetimden beklenmemesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Belediyelerin imar ve inşaat ruhsatlarını vermeden önce alt yapı sorununu çözmesi gerekiyor. Biz bu bölgede sürekli yeni proje geliştiriyoruz. Eksikleri görüyor ve neler yapılması gerektiğini dile getiriyoruz. Bu konuda bizlere ihtiyaç duyulursa bilgi ve deneyimlerimizi her zaman sunarız. Çünkü burası bizim bölgemiz. Herkes elini taşın altına koyarsa sorunlar hemen ortadan kalkar" dedi.

`Kentleşme açısından sosyal donatılara ve kültürel ihtiyaçlara önem verilmeli' diyen Yıldırım, belediyelerin imar planlarını yaparken bu konuya dikkat etmelerini istedi. Yeşil alanların sağlanması, kültürel alanlar yaratılması, topluma kaliteli gıda maddeleri sunulan açık pazarların oluşturulması ve bunların devamlı kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şehirleşmenin ancak bu yolla olacağını ifade etti.

Güven İnşaat-Safir Park Residence Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ordu

"Esenyurt ve Beylikdüzü dinamik bir bölge"

Konut Projesi gerçekleştirmek için bölgenin dinamiklerini göz önüne alarak hareket ettiklerini belirten Güven İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ordu, Şentürkler Holding ve Güven İnşaat olarak bölgeye artı değer katacak oluşumlara bu yolla karar verdiklerini söyledi.

Bölgenin 5 yıl içinde oturmuş bir kent olmasını hayal ettiğini söyleyen Güven İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ordu, kent planlamasının acil bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Esenyurt ve Beylikdüzü'nün yapılacak bir kent planlaması ile bölgenin parlayan yıldız haline geleceğini belirten Ordu, "Deprem yönetmeliğine uygun yapılar ve yeni faaliyete geçecek ulaşım alternatifleri ile İstanbul'un en gözde çekim merkezi olabiliriz. Şu an en çok konut kredisi kullandırılan bölge Esenyurt ve Beylikdüzü. Konut projelerinin kalitesinin artması kaçınılmaz olarak sosyo-ekonomik dengeleri de her geçen gün geliştirmekte ve değiştirmekte. Bölgede yer alacak otomobil AVM'leri, fuar merkezleri, yapı marketleri ve oteller iş dünyasının dikkatini buraya çekiyor" şeklinde konuştu.

Düzlem Yapı Papatya Residence 2 Yönetim Kurulu Üyesi Metin Ağma

Kullandıkları kaliteli malzeme, güvenlik önlemleri ve sağlıklı tercihler ile faaliyet gösterdikleri Esenyut ve Beylikdüzü'nün değerini artıran Düzlem Yapı, insanların her türlü ihtiyacını inşaat teknolojisi ile kesiştiriyor. Hayatın tüm kriterlerini hesaba katan bir yaşam sunma gayretinde olduklarını dile getiren Yönetim Kurulu Üyesi Matin Ağma, "1995 yılında Beylikdüzü Beykent'teki Yeşilkent Sitesi'nde bin 600'den fazla konutu, otoparkı, altyapısı, tenis kortu, süs havuzları, kamelya ve basketbol sahalı sosyal tesislerini kurarak müşterilerimiz ile buluşturduk. Ayrıca yine Beylikdüzü Beykent bölgesinde Paradise AVM'de 2006 yılında faaliyete girdi" dedi.

Günümüzde konut projelerinin arzlarının fazla olduğu düşünüldüğünde gerçekleştirdikleri konut projeleri tamamlanmadan satışların bittiğine dikkat çeken Ağma, "Biz başlarken satışlarımızı bitirmiş oluyoruz. Bunun en önemli nedeni, Düzlem Yapı A.Ş'nin ortaklık anlayışı, teknik donanımı, tecrübesi, projedeki kar beklentisinin düşük oluşu ve kalite anlayışı, en büyük etken olarak karşımıza çıkıyor. Birikim ve altyapımız ile Beylikdüzü'nün gelişmesi için AVM, özel hastane, özel üniversite ve küçük ticaret merkezleri gerçekleştirdik. Son dönemde ise yoğunlaştığımız kısım rezidanslar oldu. Residence daireler ise bölgenin gelişimine katkıda bulundu. Beylikdüzü bu yönüyle İstanbul'da hızlı bir şekilde gelişme gösterdi. Düzlem Yapı olarak 2008 ve 2009 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek metrekarelerde ve uygun fiyatlarla kaliteli yaşam alanları ürettik ve gayrimenkul alanında bölgenin gelişiminde katkıda bulunduk. Bundan sonraki projelerimiz hem bu bölgede hem de Anadolu yakasında devam edecek" diyerek sözlerini bitirdi.

Ucra Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz

"Esenyurt, 2. Maslak olacak"

"Esenyurt İstanbul'un en hızlı büyüyen bölgesi" diyerek sözlerine başlayan Ucra Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz ekonomik fiyatlı konsept projeler ile Esenyurt ve Beylikdüzü'nde yatırımlara devam edeceklerini açıkladı.

UCRA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, "Lüks konuta uygun arazilerin bulunduğu bu bölgede bu kadar üst düzey projeleri ekonomik fiyata satmamızın tek nedeni kar marjından fedakarlık etmemizdir. Esenyurt İstanbul'un en hızlı büyüyen ve güvenlik konusunda da İstanbul'un en güvenilir 6 ilçesinden biri" diyerek Esenyurt'un ayrıcalıklı konumuna dikkat çekti.

"Konsept projeler vizyonu yükseltir" diyen Yavuz, yaptığı açıklamaya devam ederek "Hızlı konut gerçekleştirmek ciddi bir organizasyon istiyor. Biz Esenyurt'u bildiğimiz için buraya öncelik verdik. Ama sadece bilmek yeterli değildi. İstanbul bu tarafa doğru gelişiyordu. Yatırım yapmaya başladığımızda herkes bize gülerek Esenyurt'a lüks bina yapmamızı eleştiriyordu. Ama gelişmeler bizi haklı çıkardı. Yaptığımız plazalardan yabancılar dahi gayrimenkul aldı" dedi.

Hedefimiz ilk 5

Bundan sonraki hedeflerinin inşaat sektöründe ilk 5 firma arasında olmak olduğunu söyleyen UCRA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, "Sadece proje yapmak istemiyoruz. Sosyal ve özellikle de İstanbul silüetine uygun, İstanbul'un çıtasını yükseltecek yapılara imza atmak istiyoruz. Japon mimar Tatsuya Yamamoto bizim projeler direktörümüz. Bu iş sadece inşaat yaparak olmaz. Belli bir konseptinizin olması ve bu konsepti en ince detayda bile korumanız gerekiyor. Sadece ciro ile değil, ürettiği projelerle de ilk beşte yer alma hedefimiz var. Şimdiye kadar yaptığımız işlerin hepsi hazırlıktı. Asıl bundan sonra patlama yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Esenyurt'ta çizgi ötesi proje yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirten Yavuz, "Bizim amacımız kesinlikle 'kazandıran şirket' olmaktır. Ben şahsen Esenyurt'un İstanbul'un en gelişmiş ve yükselen değerine ulaşarak 2. Maslak olacağına inanıyorum. Beşiktaş-Çağlayan-Alibeyköy-Tekstilkent istikametinden geçecek Mahmutbey metro istasyonu hattı Bahçeşehir ve Esenyurt üzerinden Silivri'ye yönelecek. Böylece Esenyurt da uzun vadede metroya kavuşacak' dedi.

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan

"Sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor"

Gerçekleştirdiği Fi Tower Beylikdüzü ve Fi Yaka Esenşehir projeleri ile yaklaşık 8 bin kişinin yaşaması planlanan kentler kuran Fi Yapı, sosyal sorumluluk gereği Türkiye de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Fikret İnan Engelliler Koleji'ni önümüzdeki yıl içerisinde eğitime kazandıracak. Bu okulun tüm Türkiye için kazanç olduğunu belirten Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, "Eğitime başlayacak olan kolej sadece bölge için değil Türkiye için önemli bir proje olacak. Ayrıca Türkiye'nin en büyük tiyatro sahnesi yine Fi Yapı tarafından bölgeye yapılacak. Bu da bölgenin sanatsal aktivitelerine büyük ölçüde katkıda bulunacaktır" dedi.

Fi Yapı Beylikdüzü ve Esenyurt'ta yatırım yapan büyük inşaat firmalarının başında geliyor. Projelerini kurdukları bölgelerin hızlı gelişme gösteren bölgelerinde olmasını dikkat ettiklerini belirten Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, "Bölgede alışveriş merkezleri, plazalar, büyük konut projeleriyle kentsel planlamaya uygun yapıların sayısı her geçen gün hızla artmakta. Yapıların yeni olması, sosyal imkanların sayısının her geçen gün hızla artması bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyor. Şu an bölgenin büyüme göstermesi ve yapılan yatırımlarla beraber bölgedeki rekabetin arttırması şu anki fiyatlarını uygun ve elde edilebilirliğini kolaylaştırmaktadır" dedi.
Bu durumun geçici olduğunu ve bölgede 4 firma tarafından yaptırılmakta olan 7 bin konutun bitmesi ile birlikte yatırımların renginin değişeceğini söyleyen İnan, "Birkaç sene içerisinde bölgedeki yatırımların hayata geçmesiyle beraber bölgenin değeri çok artacaktır. Bu tempodaki yarışta konumumuzu korumak için bizde Türkiye'nin her noktasında AR-GE çalışmalarımız devam ediyoruz. Ayrıca bölgede yatırım için elverişli başka projeler olursa girişimde bulunuruz" dedi.

Agena Park Satınalma Müdürü Gökmen Soylu

"Çağdaş yaşama katkı sağlıyoruz"

Esenyurt'un konut projeleri ile adından sıkça söz ettiren ve gelişime açık bir bölge olduğunu söyleyen Agena Park Satınalma Müdürü Gökmen Soylu, Kumuşoğlu İnşaat olarak, bölgedeki hareketliliğin tercihlerinde ilk şık olduğunu belirtti. Agena Park Evleri, bu bölgeyi tercih etme nedenlerini de bölge gelişimine katkı sağlamak ve site sakinleri ile bölgenin çehresini değiştirmek olarak açıklıyor.

Bölgede gelişimin hızla devam ettiğini belirten Soylu,"Esenyurt gelişmekte olan bir bölge olduğu için birçok inşaat firması yatırımını bu bölgede yapıyor. Seçeneklerin fazla olması kalitenin yükselmesi ve bölgenin gelişimi açısından avantajlı bir durum oluşturuyor. Kumuşoğlu İnşaat bölgede kalite ve mimari ile fark oluşturma peşinde. Düşük kaliteli büyük projeler ile ön plana çıkarmaktansa, yüksek kaliteli daha kullanışlı projelerde, farkımızı ortaya koymayı tercih ediyoruz" dedi.

Akiş Gayrimenkul Genel Müdürü Gökşin Durusoy

"Esenyurt şehirdışı olmaktan çıktı"

İstanbul'un en modern yerleşim alanlarından biri olarak hızla gelişen Esenyurt, aynı zamanda Avrupa yakası konut gelişim aksları içinde de önemli bir konuma sahip. Akiş Gayrimenkul ise böyle bir gelişim aksında yatırım yaparak arazi değerleri ve yerleşim kalitesinde önemli bir oyuncu oldu.

Akiş Gayrimenkul olarak "Mimari açıdan akıllarda yer etme"yi hedeflediklerini belirten Akiş Gayrimenkul Genel Müdürü Gökşin Durusoy, "Hedefimiz doğrultusunda hayata geçen Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesiyle bölgenin çekim merkezi haline gelmesinde büyük katkıda bulunduğumuza inanıyoruz. Bir yandan bölgedeki inşaat kalitesini ciddi anlamda yükseltirken, diğer yandan da Esenyurt'un şehir dışı algısını giderek şehir içine doğru çekmekteyiz" dedi.

Aydınlı Yapı Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni

"Bu lokasyon daha fazla atıl kalamazdı"

Esenyurt'un lokasyon olarak yıllarca atıl konumda kaldığına inanan Aydını Yapı Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, bölgenin geleceğini gördükleri için burada gayrimenkul geliştirme projesi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Esenyurt'ta Solarkent'i kurdukları noktanın farklı bir konumu olacağını tahmin ettiklerini belirten Çepni, "Solarkent'in, Esenyurt'ta fark yaratarak bu bölgenin değerini artıracağına inanıyoruz. Ana caddeye bu kadar yakın ve atıl bir bölge olarak burada çok ciddi bir potansiyel gördük. Burada karşımıza çıkan arazinin lokasyon olarak bölgenin en iyi projesini gerçekleştirebileceğimiz yer olduğunu analiz ettik. Şu anda yaptığımız iş, grubumuzun marka vizyonuna uyumlu ve katma değeri yüksek bir noktaya gelmek" dedi.
Çepni şöyle devam etti, "Bizce Esenyurt Avrupa yakasının nitelikli konut projeleri için yükselen yeni bölgesi. Ve yakın bir gelecekte de çok ciddi bir yaşam alanı olacak. Buradan geçerken çok kaliteli, nitelikli bir yaşam sunan, iyi planlanmış kurumsal projelerin yer aldığı bir yer olarak insanların dikkatini çekecek. Burada oluşan cazibe, projelerdeki yaşam başlayınca konut fiyatlarına ciddi bir artış olarak yansıyacak."

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun 
 
"Kentlerin de ruhu vardır; bu ruhu diri tutan ise insandır..."

Beylikdüzü, yakın bir zamandan bu yana beldelik sıfatıyla değil; kendine özgü kültürü, sosyal dokusu ve planlı şehirleşmesiyle İstanbul'un gözbebeği olacak sayılı marka ilçelerden birisi konumundadır. Kentleşmenin gerekleri arasında gösterilen; sosyal ve mekânsal yapılanmanın yanı sıra, sürdürülebilir kentleşmenin sağlanması için de "insan odaklı hizmet" esası ilke edinilmiştir.
 
Sahili ve yeşil alanlarıyla bütünleşen toplu yapılanma; yatırımcı için cazip kabul edilmiştir. Liman, gümrük, petrol dolum tesisi benzeri oluşumlar, ekonomik trendi ilçemize yönlendirirken; sosyal paylaşım mekânları ve eğitimdeki hızlı gelişme, sürekli büyüyen Beylikdüzü'nde, son yılların belki de en büyük yerleşim hareketliliğini kazandırmıştır.
 
Kent ve kentli arasında olması gereken birebir örtüşme Beylikdüzü aidiyet kimliğinde; betonlaşma ve yapılaşmadan ötede, kente ruh kazandırılarak, kentleşmenin sürekliliği ve sürdürülebilirliği pekiştirildi. Kentte yaşayan kentlileri, ortak paydada bir araya getirmezseniz; kentin ruhu çekilir. Yığıntıların oluştuğu topluluklarla da kente ruh kazandırmak imkânsız hale gelir. Kentlerin de ruhu vardır, bu ruhun varlığını devam ettiren ise insandır.

Huzurlu, mutlu insanların yaşadığı Beylikdüzü; sanata verdiği önem, yaptığı kültürel aşama, eğitimdeki tartışılmaz gelişmesi, modern ve planlı kentleşmesi, uygulama safhasına geçireceği projeleriyle, "İstanbul'un Avrupa'ya dönük modern yüzü" konumuyla dikkatleri üzerine çekmeye devam edecektir. Sorunları halledilmiş yerleşim bölgesi olarak, ekonomide yatırımcının, sosyal yaşamda ise huzurun güvenliğin adresi noktasında adından her zaman bahsettirecektir.
Emlak Kulisi


Geri Dön