15 / 05 / 2024

Beylikdüzü metrobüsünün ihalesi 13 Ocakta yapılacak!

Beylikdüzü metrobüsünün ihalesi 13 Ocakta yapılacak!

Metrobüs ihalesi 2011’de yapılacak, olağanüstü bir sorun çıkmazsa çalışmalar en kısa sürede başlayacak. İETT Genel Müdürü Doç. Dr. Hayri Baraçlı, metrobüsün Beylikdüzü



 İETT Genel Müdürü Baraçlı, Beylikdüzü’ne gidecek metrobüsün ihalesi için kesin tarihin 13 Ocak 2011 olduğunu açıkladı

Metrobüs ihalesi 2011’de yapılacak, olağanüstü bir sorun çıkmazsa çalışmalar en kısa sürede başlayacak. İETT Genel Müdürü Doç. Dr. Hayri Baraçlı, metrobüsün Beylikdüzü’ne ne zaman geleceği ve sistemin işleyişi hakkında açıklamalarda bulundu. Söğütlüçeşme-Beylikdüzü hattında metrobüs çalışmasının gerçekleşmesi için Avcılar-Beylikdüzü arası hat ihalesinin 13 Ocak 2011’de yapılacağını bildirdi. Beylikdüzü Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı’nda yaşanan ‘metrobüs mü, yoksa metro mu’ tartışmasına böylece son nokta da konmuş oldu.

METRO AÇIKLAMASI HİÇ YAPMADIK

Lastik tekerlekli sistem olan metrobüsün, özellikle Haramidere Yokuşu’nda sıkıntı yaşayacağının ileri sürülmesinin doğru olmadığını söyleyen Baraçlı “Biz hiçbir zaman ‘metrobüs değil, metro doğru tercihtir’ demedik. Çalışmalar hep Beylikdüzü’ne metrobüsün getirilmesi yönündeydi” dedi. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Sert de ihalenin belirlenen tarihte yapılacağını onayladı. Günde 1 milyon kişiyi taşıyan hattın uygulamaya geçmesiyle, Beylikdüzü’nde yaşayanların ulaşımı kolaylaşacak. Bu zamana kadar mali sıkıntıda olan İBB’nin bazı arsa satışlarını gerçekleştirerek mali kaynak bulduğu da edindiğimiz bilgiler arasında yer alıyor.
Star

Basında yer alan diğer haberler:

Metrobüs 2011'de Beylikdüzü'nde!

Başkan Topbaş, Beylikdüzü halkının sabırsızlıkla beklediği metrobüs hattını 2011'de tamamlamayı hedeflediklerini belirtti; Bakırköy-Beylikdüzü metrosunu ise Ulaştırma Bakanlığı'nın yapacağını söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy (ÎDO)-İncirli-Kirazlı Metro Hattı, Bakırköy-Beylikdüzü Metro Hattı ile Otogar-Bağcılar-îkitelli Metro Hattı'mn Ulaştırma Bakanlığı'na devriyle ilgili kararın Resmi Gazete'de yayınlandığını söyledi. Topbaş, belediye ve Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin görüşerek devir işlemlerini tamamlayacağım, daha sonra da projelerin yapımına başlanacağım bildirdi.

BELEDİYENİN METRO YAPMASI ZOR

Yerel yönetimlerin kendi kaynaklarıyla toplu ulaşım sistemlerini hayata geçirmesinin zor olduğunu belirten Topbaş, şu ana kadar bazı gayrimenkulleri satarak veya uzun vadeli borçlanarak ulaşım yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi.

İstanbul'da raylı sistemle şu anda günde 1.3 milyon yolcu taşındığını, planlanan metro hatlarının devreye girmesiyle bu sayının 5 milyona çıkacağım belirten Topbaş, "Toplu taşımada ne kadar çok mesafe alırsak İstanbul o kadar rahat edecek. Kendi kaynaklarımızla bunu yürütmemiz çok zor. Konsolide bütçemizde 7 milyar TL yatırım var. Ama bunlar yetmiyor" dedi.

MALİYETİ 180 MİLYON TL

Toplam 25 kilometre uzunluğundaki Bakırköy-Beylikdüzü metro hattının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacağını kaydeden Topbaş, metrobüs hattının Beylikdüzü'ne uzatılması için ihale Beylikdüzü'nde metrobüs için çok yoğun talep aldıklarım belirten Topbaş, "180 milyon TL gibi bir maliyeti var. O hat üzerinde kamulaştırmalar gerekiyor. Onlarla ilgili düzenleme yapıyoruz. Bunu 2011 yılında bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"HARAMİDERE SORUN OLMAZ"

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da Beylikdüzü'ne uzatılacak metrobüs projesi için Haramidere'deki eğimin sorun olmayacağını bildirdi. Metrobüsün Avcılar'a ulaşmasının ardından bölgedeki nüfusun arttığına dikkat çeken Baraçlı, "Sivil toplum örgütleri ve muhtarlardan sürekli metrobüsle ilgili talepler geliyor. Vatandaşlar bizi arayarak, 'Beylikdüzü'nden ev alacağım. Ne zaman metrobüs gelecek' diye soruyor" dedi.
Sabah


Geri Dön