Beylikdüzü metrosunu bekliyor!
Planlı yapılaşma süreci, yeşil alanları ve yeni projeleri ile öne çıkan Beylikdüzü'nde en önemli sorun ulaşım. Gelişen Bölgeler Zirvesi'ne katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bölgenin önde gelen müteahhitleri "Beylikdüzü'nün yıldızı her geçen gün parlıyor" diye konuştu.
HÜRRİYET'in gayrimenkul sektörünü en iyiyi teşvik etmek ve şehirlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği 'Gelişen Bölgeler Zirvesi'nin 8'incisi Beylikdüzü için yapıldı. 21 Mart'ta Hürriyet Dunyası'nda bir araya gelen gayrimenkul sektörü temsilcileri ve kamu yetkilileri Beylikdüzü'nü her yönüyle masaya yatırdı. Beylikduzu'nin İstanbul'da birçok bölgenin aksine planlı büyüdüğünü ve kaliteli yapı stokuna sahip olduğunu belirten katılımcılar en önemli sorunun ulaşım olduğuna dikkat çekti. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcı Sadi Özdemir moderatörlüğünde yapılan toplantıda, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de yıllık 100 bin nüfus artışı olduğu belirtildi. Bugün gelinen noktada mevcut ulaşım hizmetlerinin yetersiz kaldığına dikkat çeken katılımcılar uzun yıllardır beklenen metro projesinin acilen devreye girmesi gerektiğini söyledi. Dekar Yapı,
Demir İnşaat, Gül Proje ve Kameroğlu inşaat sponsorluğunda gerçekleşen toplantıda metronun da gelmesi durumunda bölgenin yıldızın parlayacağı belirtildi.
Sefaköy-Beylikdüzü Metro Hattı geliyor!
YAPILAŞMASI ÖRNEK OLACAK
Yeni bir yerleşim bölgesi olan Beylikdüzü'nün planlı büyüdüğüne dikkat çeken Hürriyet Genel Yaym Yönetmeni Fikret Bila, Beylikdüzü Belediyesi ile bölgede gayrimenkul projesi gerçekleştiren firmaların ortak vizyona sahip olduğunu ifade etti. Bölgedeki en önemli sorunun ulaşım olduğunu söyleyen Fikret Bila, "Bu sorun da çözülürse Beylikdüzü'nün değeri artacak. Bölgedeki yapılaşma anlayışı yeni kurulacak yaşam alanlarına örnek olacak" dedi. Gayrimenkul sektörü oyuncularının hem yurtiçinde hem de yurtdışında önemli projeler geliştirdiğini belirten Fikret Bila, "Gayrimenkul hem Türkiye'nin tanıtımı hem de Türk ekonomisi için önemli bir sektör. Sektör, Türkiye'nin sıkıntılı
dönmelerinde dahi ayakta durmanın ötesinde gelişimini sürdürdü. Ekonomik ve siyasal sorunlar olsa da üretim ve satışta büyüme devam etti" diye konuştu. Fikret Bila, yeni konut projelerinde ekolojik uyumun göz önünde bulundurulmasının ve sosyal fayda analizi yapılmasının da önem taşığını vurguladı.
SIGN OF THE CITY DE 4'ÜNCÜ YIL
Hürriyet Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan, gayrimenkul sektörüne ve bölgelerin gelişimine katkı sağlamak için gerçekleştirilen Sign of the City Awards Gelişen Bölgeler Zirvesi'nde, toplantıya konu olan ilçelerin her yönüyle tartışıldığını ifade etti. Sign of the City Avvards markasının üçüncü yılını doldurduğunu belirten Tandoğan. "Gelişen Bölgeler Zirvesi, Sign of the City Awards markasını besleyen önemli bir etkinlik. Bu marka sektörün markası. Sizlerin de sahip çıktığı gayrimenkul yarışmasının dördüncüsü için çalışmalar sürüyor. Sign of the City Awards 2017 için gayrimenkul firmaları haziran ayında başvuruya başlayacak" dedi. Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent ise markalı konut üreten firmaların yoğun ilgi gösterdiği Beylikdüzü'nde konutlarm giderek değerlendiğini dile getirdi. Levent, Beylikdüzü ve çevresinin ulaşım sorunu çözüldüğü takdirde gelişimini sürdüreceğini kaydetti.
NÜFUS HIZLA ARTIYOR
Türkiye'de nüfusun yüzde 85'inin kentlerde yaşadığım söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkam Ekrem İmamoğlu, "Sadece konut yapmakla toplumsal huzur sağlanmaz. Bölgemizde güzel, nitelikli işler yapılıyor. Ama yaşama bütün olarak bakmak gerek. Site güzel, çevresi kötü ise bunun bir anlamı yok. O nedenle bölgede proje üreten firmalar kendi alanları dışında kente dokunmak zorunda. Yerel yönetimler bunu tek başına yapamaz" dedi. İstanbul'da en fazla ruhsat alman ve en fazla konut satılan ilçeler sıralamasında Beylikdüzü'nün ilk 5'te yer aldığını belirten Başkan İmamoğlu, yıllık nüfus artışının 15-20 bin olduğunu ifade etti. Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgesini 'Batı İstanbul' olarak
tanımlayan İmamoğlu, bu bölgede nüfusun 2002 yılında 340 binken, bugün 1 milyon 679 bine ulaşığını belirtti. 4 ilçede nüfusun 2.5 milyona doğru gittiğini, bölgede yaşayan vatandaşların ulaşım konusunda sorun yaşadığını belirten İmamoğlu şunları söyledi: "Bölgeye kendi içinde metro ağı gerek. Çok yoğun yapılaşma söz konusu. 2003 yılından beri İncirli Beylikdüzü hattını bekliyoruz. Artık bu ihtiyacın ötesine de geçildi. Olimpiyat Stadı üzerinden 3'üncü köprüye bağlanacak ikinci bir hat gerek. Bölgede öyle yapılaşma var ki kendi içinde nüfusu toplayan bir yeraltı ulaşımı olmalı. Kara yolu ve yaya yolu ile bu nüfusu taşımak mümkün değil."
MEYDAN VE VADİ KURULUYOR
Beylikdüzü'nün temiz havası ve geniş yeşil alanları ile dikkat çektiğini belirten Ekrem İmamoğlu, bölgede kişi başına 9 metrekare yeşil alan düştüğünü ifade etti. Bölgede küçük bir alanda kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğunu dile getiren İmamoğlu, bu dönüşümde yoğunluk artışına sıcak bakmadıklarına da vurgu yaptı. Beylikdüzünde önemli meydan, yeşil alan ve kültür sanat alam projeleri yürüttüklerini ifade eden İmamoğlu şunları söyledi:" 1.3 kilometrelik Cumhuriyet Caddesi projemiz insanları sokağa, parka taşıyan bir proje. Cadde üzerinde nikah sarayı, amfi tiyatro, yakın tarih müzesi, eğlenme ve dinlenme alanlan olacak. Çalışmalara kısmen başladık. Fatih Sultan Mehmet Cami'nin şimdi otopark olarak kullanılan alanı ticari fonksiyonlarla zenginleşecek. Yaklaşık 1 milyon metrekareyi bulan 'Yaşam Vadisi' projesi ise E5'ten sahile kadar kesintisiz bisiklet ve yürüyüş yolu olacak. 250 bin metrekarelik 1. bölge tamamladı, mayısta hizmete açılacak. Cumhuriyet Caddesi Semt Çarşısı projemiz ile vatandaşa açık alanda alışveriş imkânı sunacağız. '3 köy 3 meydan' projemiz ile de Kavaklı, Yakuplu ve Gürpınar'a köy meydanları tasarlıyoruz. Görev süremiz bitmeden bunları tamamlayacağız." Sanatı şehre katacak organizasyonlar da yaptıklarını belirten İmamoğlu, klasik müzik günleri, caz müzik günleri, heykel sempozyumu, panel ve söyleşiler yapılan barış ve sevgi buluşmaları düzenlendiğini kaydetti.