27 / 04 / 2024

Beylikdüzü ve Esenyurt mağdurları yeni eyleme hazırlanıyor!

Beylikdüzü ve Esenyurt mağdurları yeni eyleme hazırlanıyor!

Ukra City mağdurlarının yaptığı eylem büyük yankı uyandırmıştı. Eylemin yankıları sürerken Beylikdüzü ve Esenyurt mağdurları yeni eylem hazırlığına başladı. 7 Mart günü Taksim'de eylem yapacak mağdurlar seslerini duyurmak istiyor....




Ukra City mağdurlarının Ukra İnşaat'ın satış ofisi önünde yaptıkları eylemin yankıları sürerken Beylikdüzü ve Esenyurt mağdurları yeni eyleme hazırlanıyor. 7 Mart Cumartesi günü Taksim'de eylem yapacak mağdurlar seslerini yetkililere duyurmak istiyor.


Mağdur olmalarındaki en büyük oltanın sözleşmedeki kira hakkı olduğunu öne süren Beylikdüzü-Esenyurt mağdurları "Sözleşmede eğer eviniz söz verilen tarihte teslim edilmezse size kira ödemesi yapılır yazısını okuyoruz, bu bizim için garanti diye düşünüyoruz, firmayla da teyit edince imza atıp, paraları teslim ediyoruz" diyor. 


İnşaatları denetlemeye gittikten inşaatın ya çok yavaş ilerlediğini ya da inşaatta hiç bir faaliyet olmadığını gören mağdurlar firmanın kapısını çalıyor. Mağdurlardan ek süre isteyen firmanın ek süre bitiminde de hiç bir faaliyet göstermediğini dile getiren mağdurlar yavaş yavaş örgütlenmeye başladıklarını söylüyor. 


Evlerini zamanında teslim etmeyen Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Osmanlı İnşaat ve İlke İnşaat mağdurları 7 Mart Cumartesi günü Taksim'de büyük bir eylem yapacak. Geçtiğimiz günlerde eylem yapan Ukracity mağdurları Özyurtlar'la anlaşma sağlanana kadar sessiz kalmayı seçti.


Eyleme katılımın yoğun olmasını bekleyen mağdurlar evlerini teslim etmeyen firmaları protesto edecek. Eylemlerin ses getirmemesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacak olan mağdurlar seslerini duyurmak istiyor. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön