28 / 04 / 2024

Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi imar planı askıda!

Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi imar planı askıda!

Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi, 765 ada, 4 ve 5 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı. İşte o planlar...




Beylikdüzü İlçesi, Yakuplu Mahallesi, 765 ada, 4 ve 5 parsellerin (Yeni: 779 ada, 1, 2 ve 778 ada, 3 parsellerin) bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Nisan 2014 Salı günü askıya çıkarıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 27807 dosya numaralı imar plan tadilatını 10 Mart 2014'te onayladı.


Beylikdüzü Yakuplu imar plan tadilatı 1 Mayıs 2014 Perşembe günü askıdan indirilecek.



Plan notları: 


1- Tasdik sınırı içerisindeki alan kısmen iman alanı, kısmen rekreasyon alanı, kısmen park alanı, kısmen taşıyıcı ve iletken boru hattı ve koruma kuşağı kısmen de yol alanıdır.


2- Liman alanında yanıcı, patlayıcı madde depolama işlemleri yapılamaz.


3- Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce onaylanan jeolojik etüt raporu hükümlerine uyulacaktır. 


4- Diğer hususlarda 3830 sayılı Kanunla Değişik 3621 sayılı Kıyı Kanunu ile ilgili yönetmelik hükümlerine uyulacaktır.


5- Liman üst yapı alanı ve yükleme boşaltma alanında Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'in 4. Maddesi'nin liman tarifindeki yönetim, destek, bakım-onarım ve depolama, teknik ve sosyal altyapı türü yapılanmalarda yapı yükseklikleri, teknolojik özellikler de dikkate alınarak (vinç yüksekliği vb.) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca (Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü) uygun görülecek vaziyet planında belirlenecektir.


6- Uygulama aşamasında başlamak üzere can, mal ve yangın için emniyet sistemleri kurulacak ve gerçekleştirilecektir. Seyir güvenliği açısından mahmuz ve batık dalgakıranların, şamandıra ve fenerler ile markalanması gerekmektedir. 


7- İnşaat ve İşletme dönemlerinde 2872 sayılı Çevre Kanunu'na istinaden çıkarılan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nde belirlenen esaslara titizlikle uyulacaktır.


8- İnşaat aşamasında ve işletme dönemlerinde çevre değerlerinin korunması açısından 2872 sayılı Çevre Kanunu'na istinaden çıkarılan "Hava Kalitesi Değerlendirilmesi ve Yönetimi" Yönetmeliklerinde belirtilen esaslara uyulacaktır.


9- Bölge yakınında bulunan yerüstü doğalgaz boru hatları ve BOTAŞ tarafından yaptırılan fore kazık uygulamalarını da dikkate alacak şekilde jeolojik jeoteknik mühendislik çalışmasının yaptırılarak alınabilecek heyelan ve toprak kayması önlemleri hakkında BOTAŞ (Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma A.Ş.)'den görüş alınacaktır.


10- Alanda yapılacak olan çalışmalar sırasında herhangi bir taşınmaz kültür ve tabiat varlığına rastlanılması halinde en yakın mülki idare amirliğinde veya en yakın müze müdürlüğüne bilgi verilmesi gerekmektedir.


11- Yukarıda belirtilen hükümlerin gerek inşaat aşamasında gerekse uygulama aşamasında yerine getirilmemesi halinde sorumluluk yatırımcı ve ilgili idareye (valilik veya belediyeye) ait olacaktır.


12- Genelkurmay Başkanlığı'nın 27.12.2006 gün ve 0925-996-06-/Pl.Hrk.D.Mmhş(As.Güv.) 1439-31313219 sayılı yazısında belirtilen hususlara uyulacaktır. 


13- Uygulama aşamasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nden görüş alınacak ve uygulanacaktır. 


14- Açıklanmayan hususlarda 3194 Sayılı İmar Kanunu ve yönetmelikleri, planlama ile ilgil mevzuat hükümleri ve 16.02.2004 tasdik tarihli Yakuplu (Büyükçekmece-İstanbul) Genel Revizyon Nazım İmar Planı hükümlerine uyulacaktır.


Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi imar planları için tıklayın!


Geri Dön