21 / 05 / 2024

Beyoğlu Belediyesi Kefken Çevre ve Yaz Kampı sona erdi!

Beyoğlu Belediyesi Kefken Çevre ve Yaz Kampı sona erdi!

Kefken Çevre ve Yaz Kampı kapanış programında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çocuklarımız işe alınırken eskiden sadece diplomasına bakılırdı. Bu gün sadece diplomaya bakılmıyor" dedi.



2004 yılından itibaren, 11 yılda 55 bin öğrenciyi ağırlayan Beyoğlu Belediyesi Kefken Çevre ve Yaz Kampı, 2014 dönemini Hasköy sahilde gerçekleştirilen muhteşem sezon finali ile kapattı.


Programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindarol, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Şehrin stresli ortamından uzak, doğanın kucağında yüzlerce genci Kefken Çevre ve Yaz Kampında bir araya getiren Beyoğlu Belediyesi, burada profesyonel eğitimcilerin nezaretinde kültürel, sanatsal ve sportif branşlarda kısa bir sürede hazırladıkları çalışmaları ailelerine ve arkadaşlarına sunma heyecanını Hasköy sahile taşıdı.


Kefken’de öğrendiklerini paylaştılar


Yapılan etkinlikleri baştan sona büyük bir keyifle izleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kefken Çevre ve Yaz Kampı’nın gençlik yıllarındaki kamp tecrübelerinin bir yansıması olarak ortaya çıktığını ifade etti. “Bütün dünyanın gelişmiş ülkeleri gençliğine önem veriyor ve onlara böyle kamplar yaparak bir araya getiriyor” diyen Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü; “11 yılda tam 55 bin yavrumuzu Kefken Çevre ve Yaz Kampına götürdük.


Yani Beyoğlu’nda bütün gençlerin yolu Kefken’den geçti. Kefken gerçekten bizim 46’ıncı mahallemiz. Burada gençlerimiz, tiyatro, müzik, resim, halk oyunları gibi bir çok etkinliğe katılıyor. Kefken’de öğrenmiş olduklarını bu akşam burada sizlerle paylaştılar. Bu heyecanı Hasköy’de size de yaşattılar.”


Turizmin merkezidir


Kefken’de yapılanların burada velilerle paylaşmanın mutluluk verdiğini söyleyen Demircan, Beyoğlu’nun gelişimi ile ilgili geleceği de planlamaları gerektiğini söyledi.


“Beyoğlu turizmin merkezidir. Beyoğlu’nda en güçlü sektör turizm sektörü” diyen Demircan, “On binlerce insan otellerde, restoranlarda, cafelerde çalışıyor. 2004 yılında biz göreve geldiğimizde dedik ki gençlerimizi çocuklarımızı uygun aktivitelerin içine koyalım. Kefken Kampı da 10 yıldır bu tür etkinlikler yapıyor. Ama temelde onlara aslında bir seyahat yaptırılmış oluyor. Evinden çıkıyor, bir başka mekana gidiyor. Belki eğleniyorlar ama özünde iyi şeyler öğreniyorlar. Yani bir gün böyle bir iş teklifi geldiğinde kendisin uzak değil, yakın hissetsin. Burada ki temel hareket noktamız buydu” dedi.


“Geçen 11 yılda böyle düşündüğümüz için hiç bir şey kaybetmedik”


Kamu kurumlarının işinin sadece çöp toplamak olmadığını söyleyen Demircan, 2004 yılında Beyoğlu’nda 82 bin SSK’lı ve BAĞ-KUR’lu insan çalışırken, bu gün 172 bin kişiye çıktığını söyledi. Başkan Demircan sözlerine şöyle devam etti. “Eğer Beyoğlu’nu bu alanda geliştiriyor isek, bu günün en büyük problemi olan iş bulma problemini çözmek. Çocuklarımız yetişiyor büyüyor. İşlerini aşlarını bulacaklar.


Biz onlara iş bulmadan evvel onları hangi iş alanlarında geliştirecek isek onları bu alanda zihinsel hazırlıklarını yaptırmak, mümkünse meslek okullarında onları yetiştirerek bu mekanda onlara iş bulmak ve onları mutlu etmek gibi bir hedefimiz vardı. Ne kadar başardık? Başarmaya çalışıyoruz.


Eğer başaramaz isek ne olur biliyor musunuz? Beyoğlu gelişirken, zenginleşirken, değeri artarken, eğer çocuklarımız kendilerini Beyoğlu’na ait hissetmez ise, Beyoğlu’nda iş bulamaz ise o zaman başka yerlerde iş bulur, zamanla başka yerlere taşınırlar. Giderek gerçekten Beyoğlu’nun kahrını çekmiş insanlar burada ekmek bulamaz hale gelirler. O da doğru olmaz. Biz böyle düşünmek zorundayız. Geçen 11 yılda böyle düşündüğümüz için hiç bir şey kaybetmedik.”


Artık işe girerken sadece diplomaya değil, beden diline de bakılıyor


Gençlerin kendilerini ifade edebilmelerinin çok önemli olduğunu ve Kefken’de çocuklara bu yönde önemli bir deneyim kazandırdıklarını söyleyen Başkan Demircan, “Çocuklarımız iş bulurken eskiden sadece diplomasına bakılırdı.


Bu gün sadece diplomaya bakılmıyor. Artık beden dillerine, sempatilerine, girişkenliklerine, kendisini ifade edip edemediklerine bakılıyor. Böyle bir duruma geldik. Herkes en azından lise mezunu oldu.


Hayat öyle bir duruma geldi ki iletişim kuramayan, kendini ifade edemeyen bir yerde yükselemiyor, başarılı olamıyor. Bir insanın kendisini ifade edebilmesi için tiyatro sahnesine çıkıp rol alması gerek.

Biz herkese rol vermeye çalışırken biliyoruz ki eğer yavrularımız sahneye çıkıp, tiyatroda rol yapmayı başarabiliyor ise bu gerçek hayatta yapması gerekenleri de öğreniyor demektir. Koro ile birlikte söylediği şarkılarda ise, sesini nerede yükseltmesi, nerede düşürmesi gerektiğini öğreniyor. Müzik bir eğlence aracıdır ama nerede nasıl durmanız gerektiğini de öğretir. Hatta öğrendiğiniz şiirler, şarkılar günü geldiğinde kime nasıl hitap edip hangi cümleyi kullanmanızı da öğretir” dedi.


Beyoğlu Belediyesi


Geri Dön