02 / 05 / 2024

Beyoğlu'nda 100 yıllık bina restore edilip otele dönüştürüldü!

Beyoğlu'nda 100 yıllık bina restore edilip otele dönüştürüldü!

1911’de yapımına başlanan ve 1913’de bitirilen Mimar Kemalettin’in imzasını taşıyan asırlık bina Avukat Suat Ballı tarafından restore edildi. Ballı, binayı otel olarak tasarladıklarını ve isminin ‘Corinne’ olduğunu söyledi..



2011’de binayı restore etmek için çalışmalara başladıklarını ifade eden Ballı, çalışmaların 2013 yılında bittiğini dile getirdi. Binayı sağlamlaştırarak ömrüne bir asır daha eklediklerinin altını çizen Ballı, binayı otel olarak tasarladıklarını ve isminin ‘Corinne’ olduğunu söyledi. 


OPERA SANATÇISI 


39 odalı otele ismini veren ‘Madam Corinne’in Atatürk’ün mektup arkadaşı İtalyan bir opera sanatçısı olduğunu belirten Ballı, “Madam Corinne Atatürk’ün dostu olmakla kalmıyor Milli Mücadeleyi de destekliyordu. Mustafa Kemal’in, Milli Mücadele için hazırlıklarını Corinne’nin çok yakınımızdaki Bursa Sokak’taki evinde de yaptığı biliniyor. Mütarekede İngiliz subayları bu evi basmış ve duvardaki Mustafa Kemal resmini indirmesini istemişler. Corinne bu isteği şiddetle reddetmiş fakat İtalya’ya kaçmak zorunda kalmış. 1941 yılında İstanbul’da aynı eve dönen Madam Corinne 1946’da vefat etmişti. Madam Corinne’nin yeğeni halen yan binamızda yaşıyor. Corinne’nin unutulmamasını istedik” dedi.


Hürriyet


Geri Dön