27 / 04 / 2024

Beyoğlu'nda 5 adet satılık dükkan: 2 milyon 900 bin TL!

Beyoğlu'nda 5 adet satılık dükkan: 2 milyon 900 bin TL!

İstanbul İli Beyoğlu İlçesi'nde yer alan 5 adet dükkan İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından 23 Haziran 2015 günü saat 09:30 ile 09:40 arasında ihale ediliyor.



İstanbul İli Beyoğlu İlçesi'nde yer alan 5 adet dükkan İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından toplam 2 milyon 900 bin TL bedelle satılıyor. Taşınmazların satışı açık arttırma usulüyle yapılacak. 


1 Nolu taşınmazın özellikleri;

Taşınmaz; Bodrum kat, zemin kat, 1 normal kat ve çekme hattan havi betonarme kargir tarzda inşa edilmiş ana taşınmazın yol cephesinden 22/A kapı no girişli ve hali hazırda dükkan olarak kullanılmakta olduğu, takriben 65 m2 alanı ve dekoratif demir doğrama ve cam cepheli dükkanın Antika eşya satış yeri olarak tesis edildiği görülmektedir.


2 Nolu taşınmazın özellikleri;

Taşınmaz; Bodrum kat, zemin kat ve 5 normal kattan havi betonarme kargir tarzda inşa edilmiş ana taşınmazın kapı girişine göre 1. Kat 3 bağımsız bölüm nolu dairesidir. Takriben 65 m2 alanlı dairenin 2 oda+salon+antre+mutfak ve banyo kısımlarını ihtiva ettiği, demir doğrama giriş kapılı, iç mekân kapıları ahşap doğramalı, zemini ahşap üzeri muşamba ve kısmen karo mozaik kaplı dairenin antika deposu olarak kullanıldığı ve dairenin bakımsız bırakıldığı görülmektedir.


3 Nolu taşınmazın özellikleri;

Taşınmazın; 75 m2 alanlı, 1 oda + L tipi Salon + antre + mutfak ve banyo kısımlarını ihtiva ettiği, daire giriş kapısı çelik kapılı, iç mekan kapıları ve pencereler ahşap doğramalı, salon ve odada yerler halı kaplı, mutfak ve banyoda duvarlar fayans döşeli, ıslak hacimler seramik kaplı, mutfak tezgah, evye ve dolapları ile banyoda sıhhi tesisat ve armatürleri mevcut olduğu görülmektedir. Taşınmazın bulunduğu yer itibariyle yoğun İskan bölgesinde etrafı ev ve işyerleri ile doludur. Mimar Sinan Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezine, İtalyan Hastanesine, Tramvay, otobüs ve minibüs yoluna, duraklarına yakın mesafede olup, çevre yolları ve diğer semtlere yakınlığı nedeniyle de ulaşım kolaylığı vardır. Belediye hizmetlerinden (yol, su, elektrik, doğalgaz, kanal gibi) azami derecede istifade eder durumdadır.


4 Nolu taşınmazın özellikleri;

Taşınmaz; Bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kattan havi betonarme kargir tarzda inşa edilmiş ana taşınmazın 7/B kapı no ile bodrum katında kalan dükkanın takriben 225 m2 alanlı ve yol cephesinden kapı girişli, ferforje dekoratif demir doğrama ve cam cephelidir. Dükkan içerisinde antika eşya ve malzemelerin bulunduğu ve 7/B kapı nolu bodrum kat dükkan ile zemin kat 7/A kapı nolu dükkan arasında bağlantı sağlandığı görülmektedir. Taşınmaz Çukurcuma Mevkiinde, Taksim Tophane arasında kalmakta, antika türü eski eşyaların alım satımının yoğun olduğu bölgede, ayrıca etrafının cafe ve eğlence yerlerinin olması sebebiyle turistik açıdan önem taşımaktadır. 


5 Nolu taşınmazın özellikleri;

Taşmaz: Bodrum kat, zemin kat, 3 normal kattan havi betonarme kargir tarzda inşa edilmiş ana taşınmazın 7/A kapı no ile bodrum sanırca kalan dükkanın takriben 70 m2 alanlı olduğu Dükkan içerisinde antika eşya ve malzemelerin bulunduğu ve 7/A kap nah zem n kat dükkar ile 7/B kapı nolu bodrum kat dükkan arasında bağlantı sağlandığı görülmektedir.  Taşınmaz Çukurcuma Mevkiinde, Taksim Tophane arasında kalmakta, antika türü eski eşyaların alım satımının yoğun olduğu bölgede, ayrıca etrafının cafe ve eğlence yerlerinin olması sebebiyle turistik açıdan önem taşımaktadır. 


Dükkanların toplam bedeli: 2.900.000.000 TL

1. Satış Günü: 23/06/2015 günü 09:30 09:40 arası

2. Satış Günü: 23/07/2015 günü 09:30 09:40 arası


Satış Şartları:

1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı île teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/5065 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 24.04.2015


Geri Dön